+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tánccal és cumifával ünnepeltek
2016. május 9. hétfő 17:02 - Keszthely
Tánccal és cumifával ünnepeltek
Villámcsődülettel gyűjtött adományokat a Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának a keszthelyi kanga csoport. A pénteki programot a Születés hete keretében rendezték meg a Sétáló utcán. A jótékony tánc mellett cumifát is avattak a Goldmark udvarán.

Kisbabájával hátán mintegy 25 anyuka táncolt egyszerre a Sétáló utcán a Goldmark épülete előtt. Az apróságok az úgynevezett kangahordozóban figyelték belülről a villámcsődületet. Sokan pedig őket figyelték; a Sétáló utcán sokan megálltak, elővették telefonjukat, fényképezőgépüket, hogy megörökítsék az eseményt. Az akcióval a Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatta a keszthelyi kanga csoport. Ezt nagy örömmel fogadták az osztály dolgozói.

„Most kimondottan az volt a cél, hogy az újszülött osztálynak meg a csecsemőosztálynak törölközőket, nem új, de jó állapotban lévő kisruhákat, ágyneműket gyűjtsünk, mert sajnos nagyon gyorsan elhasználódnak és mindig van rá szükség.” - nyilatkozta az osztályvezető főorvos, Dr. Mischl Olga.

A villámcsődületben résztvevő anyukák többsége Keszthelyen hozta világra gyermekét, így különösen fontos volt számokra a kórház támogatása. A szülés utáni regenerációs torna tavaly októberben indult el a városban. Az egészség mellett a közösség is fontos tényező a kangásoknak.

„Mottónk az, hogy fitt anyuka, boldog baba és hogy nem kell bébiszitter, nem kell nagymama, tehát nem kell otthon hagyni a kisbabát és ez egy nagyon jó hívóerő. Hiszen nagyon nagy probléma, hogy anyukák hogyan mozogjanak kisbabával. A csapat bővül, mindig jönnek újabb és újabb anyukák és tényleg nagyon-nagyon jó a társaság.”  - mondta el dr. Sorok Biri, kanga-tréner. 

A villámcsődület után cumifát avattak a Goldmark udvarán. Az akció célja az volt, hogy ezzel segítsék a cumiról való leszokást. Az orvosok két éves korig ajánlják ezt a babáknak, de sokan nehezen válnak meg cumijuktól. Az anyukák ezen is örömmel vettek részt.   

A cumifa avatást hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Goldmark. A tervek szerint évente két alkalommal lehet majd a cumikat aggatni a művelődési ház udvarában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Dr.Károly Róbert előadásai segítik megérteni a komolyzenét.
 
Nagy tömeg fogadta a lipicai fogattal érkező Mikulást a keszthelyi Fő téren.
 
A 6. sz. választókörzetben szavazategyenlőség miatt kellett új voksolást kiírni.
 
Az idei évben 6,7 kilogram az egy főre jutó éves halfogyasztás, ez jóval elmarad az uniós átlagtól.
 
Ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt a Georgikon Karon.
 
Nagyon jó borokra lehet számítani az idén. Szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek az ősszel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó