+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Összefogás a város fejlesztéséért
2016. május 31. kedd 13:05 - Keszthely
Összefogás a város fejlesztéséért
Megalakult az Összefogás Keszthelyért Közösség. Az azonos nevű egyesületből létrejött szervezet célja, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívása alapján a kultúra, a közösségépítés és a helyi identitás fejlesztésére pályázzon, akár 800 millió forintra.

2012-ben szervezték meg először Keszthelyen Szent Márton ünnepét. Az azóta évente megrendezett lámpás felvonulás mára Keszthely egyik meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát. Például ilyen közösségépítő programokra is lehet fordítani azt az akár 800 millió forintot, melyre az Összefogás Keszthelyért Közösségen keresztül pályázik a város.

Az önkormányzat támogatásával hozták létre az Összefogás Keszthelyért Közösséget – mondta el a fórumot megelőző sajtótájékoztatón Pálinkás Róbert. A közösség vezetője a Helikon Kastélymúzeum, tagjai más turisztikai szereplők, vállalkozók és például az egyetem és a város is. Az ő feladatuk, hogy kidolgozzák a pályázatot, a városban működő szervezetek ötleteiből.

„Én arra bíztatok mindenkit, hogy gondolkodjon kicsit azon, hogy milyen is lesz a városunknak mondjuk 20 év múlva… olyan helyi közösségépítő lépéseket kell tennünk, hogy ez a cél ez valóban egy olyan végső cél legyen, amely minden keszthelyinek, az itt élőknek jó lehet és valóban a város fejlődését szolgálja.” – hangzott el az  Összefogás Keszthelyért Közösség elnökétől.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívásában óriási lehetőséget látnak a közösség vezető, hiszen az elmúlt időszakban főleg a város központjait érintő infrastrukturális beruházások voltak Keszthelyen. Míg most a kisebb közösségek épülhetnek, ráadásul úgy, ahogy a szereplők maguk megtervezik.

Nagy Bálint alpolgármester bízik abban, hogy minél több várost, városrészeket építő, akár közösségszervezésben várost építő ötletek fognak beérkezni a vállalkozóktól, civil szervezetektől és jogi személyektől.Az Összefogás Keszthelyért Közösség már várja a projektötleteket, melyből összeállítják a pályázatot. Az adatlap megtalálható a Balatoni Krónikában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus