+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Harmadszor is KeszthelyFest
2016. július 6. szerda 11:41 - Keszthely
Harmadszor is KeszthelyFest
Fesztiválhangulattal és neves fellépőkkel várták a szórakozni vágyókat hétvégén a KeszthelyFest szervezői. A három éves rendezvényre idén olyan nevek érkeztek, mint Malek Andrea, Rúzsa Magdi vagy Szabó Balázs Bandája, de fellépett a Margaret Island és az Esti Kornél is. A koncertek mellett a sétálóutcán neves borházak, kézművesek és gasztronómiai finomságok is várták a látogatókat.

Négy színpadon, összesen 23 fellépő szórakoztatta a nagyérdeműt három napon át Keszthely belvárosában. A harmadik éve megrendezett KeszthelyFest idén is a Fő téren kapott helyet, és A bor összehoz Keszthelyen rendezvénnyel együtt színvonalas programokat kínált az ide érkezőknek. Szombaton este hatalmas tömeg várta a Rúzsa Magdi koncertet a Fő téri nagyszínpadon.    

„Mindig nagyon-nagyon jó itt játszani, de nem szoktam különbséget tenni egyébként ilyen szempontból, mindenhol nagyon-nagyon jó a hangulat nyilván, és mi is arra törekszünk, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból.” - mondta a fesztivál legjobban várt előadója, Rúzsa Magdi.

Az énekesnőnek hatalmas rajongótábora van, ezt az is mutatja, hogy a múlt heti soproni VOLT Fesztiválon elnyerte a Petőfi Zenei Díjat az Év női előadója kategóriában. A fesztiválozók kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat Keszthelyen, sokan üdvözölték a kezdeményezést, és elmondták, máskor is szívesen részt vennének hasonló, azt egész várost megmozgató programon.      

„Nagyszerűen érzem magam itt a rendezvényen, a fesztivál igazából remek, és a borok is nagyon jók.” - dicsérte a rendezvényt Varga Tibor.

A megújult Amazon Ház udvara a Mol Nagyon Balaton színpadnak adott helyet, ahol délután gyerekkoncertek várták a kicsiket, este pedig az alternatív zenei paletta előadói léptek fel. A gimis zenekarként indult Esti Kornél mára nagyon népszerű az alternatív rockot kedvelő fiatalok körében. A 10 éves együttesnek idén jelent meg a negyedik nagylemeze, jellegzetességük pedig abban rejlik, hogy a színpadon három szólógitár játszik együtt.

„Akusztikus koncertről volt szó, úgyhogy, de végül nem akusztikus koncert lesz, de próbáljuk a kettő között megtalálni az összhangot, úgyhogy egy ilyen kicsit közönségbarátabb műsorral készülünk, és reméljük, hogy sokan eljönnek, és jól érzik magukat.” - mesélte Bodor Áron, a zenekar énekese.

A Fő téri koncertek sorát ByeAlex nyitotta a nagyszínpadon. Alex a zenélés mellett az X-Faktor új évadának egyik mentora is. Elmondta, ez teljesen más közeg, mint a zenélés, de nagyon élvezi, hogy részt vehet Magyarország új tehetségeinek felfedezésében. Minden évben jelentkezik egy új dallal, lemeze viszont csak egy jelent meg 2013-ban.           

„Az az igazság, hogy annyira nem motivál. Szerintem, szerintem a legtöbb magyar előadót meg zenekart nem igazán motiválja a lemez, mert az emberek nem vásárolnak lemezt, hanem inkább csak egy adott slágerre koncentrálnak mindig.” - mondta A Dal felfedezettje, ByeAlex.

A sétálóutcai színpadokon a jazz és az akusztikus zene képviselői szórakoztatták a nagyérdeműt, a borházak között pedig utcazenészek húzták a talpalávalót. A sétálóutcán lévő boltok és kávézók hosszabbított nyitva tartással várták a vásárolni vágyókat.

Regman Karola - Keszthelyi TV              

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus