+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Élményekkel ajándékozzák meg a gyerekeket
2016. augusztus 19. péntek 15:37 - Balatongyörök
Élményekkel ajándékozzák meg a gyerekeket
Hatvanegy sajátos nevelési igényű gyereket táboroztat a Balatonnál a Vöröskereszt. A Hétcsoda Élménytábor célja, hogy a fogyatékkal élő, vagy hátrányos helyzetű gyermekek olyan élményekkel gazdagodjanak, melyek szebbé, boldogabbá teszik napjaikat. A Magyar Vöröskereszt évente 1500 gyereket táboroztat, a Hétcsoda élménytábort már hatodik alkalommal rendezik meg.

Horváth Lajos – leendő Dakar versenyző – motorjának nyergébe is pattanhattak a táborozó gyerekek. A nyolc éves Zsombor Heves megyéből érkezett Balatongyörökre. Korábban még soha nem táborozott. Nagyon jól érzi magát és a motorozás is tetszett neki.

„Kicsit mehetett volna gyorsabban, de nekem ez is jó volt.” - mondta Szűcs Zsombor

A tábor szervezőinek és támogatóinak a célja, hogy életre szóló élményekkel gazdagítsák a nehéz sorsú gyerekeket. Így tesz Kőváry Barna autóversenyző is a Vöröskereszt Ifjúsági tagozatának nagyköveteként. A balatongyöröki ifjúsági tábor hátsó parkolója rövid időre versenypályává változott. Az üléseken és a platón is gyerekek élvezhették a csúszkálást. A volánnal 25 éve versenyző, sokszoros magyar bajnok sofőr ült, így biztonságban voltak a gyerekek.

„A legfontosabb dolog az, hogy ez megmaradjon a srácokban, ugyanis volt olyan, maikor vak srác ült az ölemben és vezette az autót, volt olyan akinek tartanom kellett a nyakát, mert szegénykém nyitott gerinccel született, de a mai napig emlékszik rá, hogy igen, a nagy terepjáróval ment. És amikor csinálnak egy karácsonyi ünnepséget, akkor azt tudják, hogy valahol itt van az a bácsi, aki vitte őket egy kört és ha valami, ez ér a legtöbbet, nem az a fránya, büdös pénz. ” - vélekedik az autóversenyző. 

A táborozókat egy szakmai csoport válogatta össze az ország minden pontjáról. Az augusztus 17. és 22. között zajló kikapcsolódásban 25 önkéntes tevékenykedik. Van köztük már végzett és leendő pedagógus, szociális munkás, gyógypedagógus, ápoló és gimnáziumi tanuló is. A sport mellett kulturális, szabadidős és készségfejlesztő foglalkozásokat is tartanak.

„Ez egy örök emlék a gyermekeknek, olyan élményekben van részük, amelyeket nem csak évekig, hanem egész életükre magukkal visznek és bízunk benne, hogy tényleg ezzel segítjük az ő fejlődésüket, készségüket, képességüket és élményt biztosítunk nekik.” - foglalta össze Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Pénteken a tábor is olimpiai lázban égett. A gyerekek sportolók közreműködésével végezhették el az olimpiai hárompróbát. Balatongyörökön párhuzamosan fiatal birkózók is táboroznak, akik szintén örömmel mutatták be sportágukat. A program hétfőn ér véget, addig még kirándulások és sétahajózás is vár a résztvevőkre. A Vörsökereszt természetesen jövőre is meg kívánja rendezni az élménytábort.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó