+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zenével és tűzijátékkal ünnepeltek
2016. augusztus 22. hétfő 17:27 - Keszthely
Zenével és tűzijátékkal ünnepeltek
A könnyűzenei koncerteké volt a főszerep három napon keresztül a Balaton-parton. A Ghymes együttes, Détár Enikő és Gergely Róbert is szórakoztatta a nagyérdeműt, vasárnap pedig az Animal Cannibalsé és a Kelemen Kabátban zenekaré volt a színpad. A szombat este fénypontja az augusztus 20-i tűzijáték volt, ami idén is hatalmas tömeget vonzott a tó partjára.

A Ghymes együttes nyitotta az augusztus 20-i koncertek sorát a Zenepavilonban. A felvidéki zenekar nem először jár Keszthelyen, hiszen 2014-ben felléptek már a Balaton-parton. Nagy élmény volt számukra a keszthelyi koncert, jól érezték magukat a városban, és öröm számukra, hogy most az államalapítás ünnepén léphetnek fel újra a településen.

„Ezért vagyunk itt most, ezért beszélhetünk itt, Keszthelyen, ezen a csodálatos, Balaton északi parton magyarul, és ezt a kultúrát ezért nevelhetjük és növelhetjük, és tarthatjuk, és élvezhetjük, mert akkor történt egy államalapítás. Ezt úgy gondolom, hogy az a legkevesebb, hogy megünnepeljük.” - mondta a zenekar egyik alapító tagja, Szarka Tamás.

Az érdeklődők három estén keresztül szórakozhattak a Balaton-parti színpad előtt. Nagyon népszerűek voltak a programok, és az időjárás is kedvezett a közönségnek, így szombaton hatalmas tömeg gyűlt össze a Balaton-parton. Nagyon sokan érkeztek kisgyerekekkel, hiszen a délutáni koncerteken az apróságoké volt a főszerep. A rendezvényre nem csak a keszthelyiek, de a környékbeliek és az itt nyaralók is kíváncsiak voltak.

Jakócs Roland egy pohár sörrel ünnepelt, Rabcsák Árpád pedig átitazóban volt a városban.

„Tegnap is voltunk itt, ami volt, a Ghymes koncert, azon részt vettünk, jó a hangulat.”

„Még gondolkodunk, hogy megnézzük-e a tűzijátékot, mi megyünk tovább, átutazóban vagyunk.”

A koncertek mellett természetesen kirakodóvásárral is várták az érdeklődőket. A kézműves termékek mellett a borházak is kinyitották kapuikat, a részt vevők pedig szívesen kóstolgatták a balatoni nedűket. Természetesen egész hétvégén sült a kürtős kalács, de gyrost, lángost és velős pirítóst is lehetett enni a parton. Az augusztus 20-i ünnepségek fénypontja a látványos tűzijáték, ez Keszthelyen sem volt másképp. A 12 perces, külön koreográfiával rendelkező show nagy sikert aratott a nézők körében.

„Nagyon szép volt a tűzijáték, gyönyörű volt, nagyon tetszett, ezt minden évben meg szoktam nézni, de úgy látszik mindig az újabb a legszebb.” - mondta egy ünneplő, Sárközi Györgyné.

A több, mint 500 rakétából álló tűzijátékot a móló végéről lőtték a magasba, a közönség pedig hatalmas tapssal köszönte meg a végén a pazar látványt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus