+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ötödik alkalommal is Ponty így jó!
2016. augusztus 26. péntek 14:20 - Vonyarcvashegy
Ötödik alkalommal is Ponty így jó!
Idén is a halaké a főszerep az 5. Ponty így jó! fesztiválon Vonyarcvashegyen. A rendezvény csütörtöktől szombatig kínál tartalmas kikapcsolódást, a koncertek mellett pecsenyesütők, borházak és kirakodó vásár is várja a látogatókat. Pénteken interaktív zenés műsorral szórakoztatják a kicsiket, de esténként ingyenes gyerekfoglalkoztató is várja az apróságokat.

Halászlé, pontyos káposzta és sült hal is terítékre kerül Vonyarcvashegyen az 5. Ponty így jó! fesztiválon. Idén kevesebb a hal, mint az elmúlt években, ennek az lehet az egyik oka, hogy jelenleg nincs halászat a Balatonon. Az ételek mellett a helyi és környékbeli borházak kínálatát is meg lehet kóstolni, a halimádók a halászlevet részesítik előnyben, a résztvevők pedig egyetértenek abban, hogy a helyi fesztiváloknak mindig jó hangulatuk van.

„Mi másképp főzzük, de jó volt. Ahhoz képest, hogy ilyen nagy létszámra főztek, ahhoz képest kimondottan jó volt.” - mondta egy vendég, Lakatos Károly.

„Most ez már a harmadik, mert három hete volt az igazi borfesztivál, azon is itt voltunk, előtte volt egy nem tudom már milyen összejövetel, de azon is. Szeretjük, mert nagyon jó hangulata van.” - nyilatkozta Bedő Jánosné.

A fesztivál csütörtöki nyitó napján a hévízi Happy Dixieland Band szórakoztatta a közönséget. A zenekar nagy népszerűségnek örvend a térségben, voltak, akik a jó hangulatú muzsikára táncra is perdültek. A három napos rendezvényt a település polgármestere, Péter Károly nyitotta meg Elmondta, a fesztivál ötletét a hagyományos 40 halász emléknap adta, hiszen a halászok fő zsákmánya a ponty és a keszeg volt.

„Úgy gondoltuk, hogy a ponty nincs kellő méltóan kiemelve a Balatonban, és onnan jött az ötlet, hogy megcsináljuk a Ponty így jó! fesztivált. Nagyon sokan tudják szerintem, akik a főzéssel, szakácsmunkával, gasztronómiával foglalkoznak, hogy számtalanféleképpen lehet elkészíteni a pontyot, és egy nagyon ízletes hal.” - tájékoztatott a polgármester.

Idén került sor először „A legszebb konyhakertek” országos versenyére is. A megmérettetést Karcag város önkormányzata indította útjára, és egy három fős zsűri értékelte a kerteket három kategóriában. A közösségi kert kategória nyertese a vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda lett, a minikert versenyt Kaczor Sándorné nyerte, míg a normál kategóriában Molnár Istvánné győzedelmeskedett. A nyertes nevében menye vette át a díjat.

Ő nagyon szeret dolgozni a kiskertjében, rendkívül élvezi a munkát benne, és mindig odafigyel rá. Nagyon szép és ízletes dolgok teremnek benne, ezt tapasztalatból tudom.” - mesélte Molnárné Tórh Szilvia.

Az est további részében a Helios zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt. Pénteken este 7 órától a gyerekeké a főszerep, majd a helyi mazsorett csoport lép fel, és Tabáni István ad fergeteges koncertet. Szombaton az eMotion táncstúdió műsorával kezdődik az este, majd a Nyughatatlan zenekar lép fel. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus