+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jött, látott, nyert
2016. augusztus 30. kedd 17:09 - Keszthely
Jött, látott, nyert
Közel száz résztvevője volt a 35. Nemzetközi Sakkverseny és a 6. Dr. Hévizi László Emlékversenynek. A nagy múltú keszthelyi viadalt ezúttal egy olyan sakkozó nyerte meg, aki első ízben vett részt a megmérettetésen. Az egyhetes versenyre egyébként öt országból érkeztek, a legfiatalabb résztvevő 9, míg a legidősebb 83 éves volt.

Augusztus 21-én indultak el az órák a sakktáblák mellett. Összesen nyolc fordulóban bonyolították le a viadalt. Több kiemelt versenyző is jelentkezett a jó hangulatáról is ismert keszthelyi viadalra. Pontszáma és magabiztos kezdése után a legnagyobb esélyes volt Hujbert Flórián, aki végül diadalmaskodott is. A Pénzügyőr sakkozója először vett rész a keszthelyi Nemzetközi Sakkversenyen.

„Számomra az első partitól az utolsóig küzdelmes volt, azt hiszem hogy nem volt olyan ellenfél, akit le kell becsülnöm és mindenki ellen a legjobbat kell nyújtanom ahhoz, hogy elérjem, amit elértem.” - nyilatkozta a győztesnek járó serleggel a kezében a sakkozó.

A verseny záróeseményén a támogató önkormányzat nevében Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke köszönte meg a sakkozók részvételét és kiemelte, hogy a város híres a neves sporteseményeiről, ezek közé tartozik ez a verseny is. Az idei viadal kilencven fős létszáma és teljesítmények is eredményesek voltak a szervező Szalai István szerint:

„Debrecentől Szombathelyig, vagy Győrig, Budapesten keresztül vannak versenyzők és szeretnek idejönni, hiszen próbáljuk a szabadidőt is úgy eltölteni, hogy mindenki megelégedéssel menjen. Van aki elmegy a kastélyba, vagy a Balaton-partra sétálni, de délelőtt kellemes versenyzés van.”   

A versenyen egyébként 20 keszthelyi sakkozó vett részt. Közülük a legjobb Hajdú Sándor lett, az ifik közt Tóth Dániel, míg a senioroknál Jansen Kristóf volt a legeredményesebb helyi sakkozó.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó