+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jött, látott, nyert
2016. augusztus 30. kedd 17:09 - Keszthely
Jött, látott, nyert
Közel száz résztvevője volt a 35. Nemzetközi Sakkverseny és a 6. Dr. Hévizi László Emlékversenynek. A nagy múltú keszthelyi viadalt ezúttal egy olyan sakkozó nyerte meg, aki első ízben vett részt a megmérettetésen. Az egyhetes versenyre egyébként öt országból érkeztek, a legfiatalabb résztvevő 9, míg a legidősebb 83 éves volt.

Augusztus 21-én indultak el az órák a sakktáblák mellett. Összesen nyolc fordulóban bonyolították le a viadalt. Több kiemelt versenyző is jelentkezett a jó hangulatáról is ismert keszthelyi viadalra. Pontszáma és magabiztos kezdése után a legnagyobb esélyes volt Hujbert Flórián, aki végül diadalmaskodott is. A Pénzügyőr sakkozója először vett rész a keszthelyi Nemzetközi Sakkversenyen.

„Számomra az első partitól az utolsóig küzdelmes volt, azt hiszem hogy nem volt olyan ellenfél, akit le kell becsülnöm és mindenki ellen a legjobbat kell nyújtanom ahhoz, hogy elérjem, amit elértem.” - nyilatkozta a győztesnek járó serleggel a kezében a sakkozó.

A verseny záróeseményén a támogató önkormányzat nevében Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke köszönte meg a sakkozók részvételét és kiemelte, hogy a város híres a neves sporteseményeiről, ezek közé tartozik ez a verseny is. Az idei viadal kilencven fős létszáma és teljesítmények is eredményesek voltak a szervező Szalai István szerint:

„Debrecentől Szombathelyig, vagy Győrig, Budapesten keresztül vannak versenyzők és szeretnek idejönni, hiszen próbáljuk a szabadidőt is úgy eltölteni, hogy mindenki megelégedéssel menjen. Van aki elmegy a kastélyba, vagy a Balaton-partra sétálni, de délelőtt kellemes versenyzés van.”   

A versenyen egyébként 20 keszthelyi sakkozó vett részt. Közülük a legjobb Hajdú Sándor lett, az ifik közt Tóth Dániel, míg a senioroknál Jansen Kristóf volt a legeredményesebb helyi sakkozó.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó