+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fogyasztói tudatosságra nevel a Közgáz
2016. november 11. péntek 14:47 - Keszthely
Fogyasztói tudatosságra nevel a Közgáz
Minisztériumi elismerő oklevéllel jutalmazták a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium több éves munkáját. Az iskola a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címre pályázott sikerrel. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta államtitkár-helyettes adta át.

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet vehetett át csütörtökön a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium. Az intézmény a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán nyerte el a megtisztelő címet, amit rajtuk kívül egyelőre két iskola birtokol az országban. A díj átadására a Közgáz Héten került sor, ahol az iskola diákjai, és a térség nyolcadikosai is hallgathattak előadásokat a témában.        

„Hogyha az ember minél fiatalabban, már általános iskolás korában megismerkedik a pénzügyekkel, akkor felnőttként már jóval könnyebben el tud tájékozódni a világban. Jóval könnyebben, jóval bátrabban be tud menni a bankba, nem a spájzban, a lekvárok alatt fogja tárolni a megtakarításait, hanem tényleg mer belevágni egy befektetési portfólióba esetleg.” - hangsúlyozta az iskola egyik diákja, Mácskovity Máté.

Az intézmény számára nem új a fogyasztói tudatosságra nevelés, hiszen évek óta a szakmai órákon és a tanórán kívüli foglalkozásokon is fontos szerepet kap. A diákok számos pályázaton, szakkörön és vetélkedőn vettek részt a témával kapcsolatban, ezek részletes leírása is belekerült a pályázati anyagba.

„Az idei tanév egyik fontos feladatának tekintettük azt, hogy a tudatos internethasználat, a közösségi oldalak tudatos használatára külön tanítjuk a gyerekeket, és külön foglalkozunk ezekkel tanórákon, vagy tanórán kívüli foglalkozásokon. Ezt írtuk be tulajdonképpeni vállalásként. Tehát semmi különlegeset nem írtunk le, mint azt, amit csináltunk, és nagyon örültünk, tényleg büszkék vagyunk erre a címre.” - tájékoztatott az intézmény vezetője, Siszler Katalin.

A díjátadón többek között részt vett Szabó Károly,  a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezérigazgatója, valamint Keszthely város alpolgármestere is. Nagy Bálint gratulált az iskolának a rangos elismeréshez, hiszen ez a város számára is megtiszteltetés, emellett üdvözölte a témaválasztást is.A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkár-helyettese, Keszthelyi Nikoletta elmondta, rendkívül fontos ez a pályázat, hiszen azok a diákok lesznek majd a jövő fogyasztói és vállalkozói, akik most az iskolapadban ülnek. Véleménye szerint a keszthelyi oktatási intézmény diákjai rendkívül színes és szerteágazó pályázati anyagot adtak be.      

„Számos tevékenységben részt vesznek, tehát a fogyasztóvédelmet folyamatosan próbálják becsempészni a diákok mindennapjaiba. Pénzügyi tudatosságra nevelik őket, a fenntartható fogyasztásról tájékoztatják őket, felkészítik fogyasztóvédelmi vetélkedőkre, illetve folyamatosan képzik őket a fogyasztói tudatosságra, nevelik őket a fogyasztói tudatosságra.” - mondta a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A pályázat folyamatos, tehát azok az iskolák, akik szívügyüknek tekintik a fogyasztói tudatosságra nevelést, bármikor összeállíthatnak egy pályázati anyagot, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársai fognak elbírálni.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó