+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fogyasztói tudatosságra nevel a Közgáz
2016. november 11. péntek 14:47 - Keszthely
Fogyasztói tudatosságra nevel a Közgáz
Minisztériumi elismerő oklevéllel jutalmazták a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium több éves munkáját. Az iskola a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címre pályázott sikerrel. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta államtitkár-helyettes adta át.

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet vehetett át csütörtökön a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium. Az intézmény a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán nyerte el a megtisztelő címet, amit rajtuk kívül egyelőre két iskola birtokol az országban. A díj átadására a Közgáz Héten került sor, ahol az iskola diákjai, és a térség nyolcadikosai is hallgathattak előadásokat a témában.        

„Hogyha az ember minél fiatalabban, már általános iskolás korában megismerkedik a pénzügyekkel, akkor felnőttként már jóval könnyebben el tud tájékozódni a világban. Jóval könnyebben, jóval bátrabban be tud menni a bankba, nem a spájzban, a lekvárok alatt fogja tárolni a megtakarításait, hanem tényleg mer belevágni egy befektetési portfólióba esetleg.” - hangsúlyozta az iskola egyik diákja, Mácskovity Máté.

Az intézmény számára nem új a fogyasztói tudatosságra nevelés, hiszen évek óta a szakmai órákon és a tanórán kívüli foglalkozásokon is fontos szerepet kap. A diákok számos pályázaton, szakkörön és vetélkedőn vettek részt a témával kapcsolatban, ezek részletes leírása is belekerült a pályázati anyagba.

„Az idei tanév egyik fontos feladatának tekintettük azt, hogy a tudatos internethasználat, a közösségi oldalak tudatos használatára külön tanítjuk a gyerekeket, és külön foglalkozunk ezekkel tanórákon, vagy tanórán kívüli foglalkozásokon. Ezt írtuk be tulajdonképpeni vállalásként. Tehát semmi különlegeset nem írtunk le, mint azt, amit csináltunk, és nagyon örültünk, tényleg büszkék vagyunk erre a címre.” - tájékoztatott az intézmény vezetője, Siszler Katalin.

A díjátadón többek között részt vett Szabó Károly,  a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezérigazgatója, valamint Keszthely város alpolgármestere is. Nagy Bálint gratulált az iskolának a rangos elismeréshez, hiszen ez a város számára is megtiszteltetés, emellett üdvözölte a témaválasztást is.A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkár-helyettese, Keszthelyi Nikoletta elmondta, rendkívül fontos ez a pályázat, hiszen azok a diákok lesznek majd a jövő fogyasztói és vállalkozói, akik most az iskolapadban ülnek. Véleménye szerint a keszthelyi oktatási intézmény diákjai rendkívül színes és szerteágazó pályázati anyagot adtak be.      

„Számos tevékenységben részt vesznek, tehát a fogyasztóvédelmet folyamatosan próbálják becsempészni a diákok mindennapjaiba. Pénzügyi tudatosságra nevelik őket, a fenntartható fogyasztásról tájékoztatják őket, felkészítik fogyasztóvédelmi vetélkedőkre, illetve folyamatosan képzik őket a fogyasztói tudatosságra, nevelik őket a fogyasztói tudatosságra.” - mondta a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A pályázat folyamatos, tehát azok az iskolák, akik szívügyüknek tekintik a fogyasztói tudatosságra nevelést, bármikor összeállíthatnak egy pályázati anyagot, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársai fognak elbírálni.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus