+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színházi évértékelő
2016. december 30. péntek 17:33 - Keszthely
Színházi évértékelő
Ismét kiváló évet zár a Goldmark Károly Művelődési Központ és Balaton Színház. Nagyon sok programot sikerült megvalósítani, amik a megkívánt látogatottságot is hozták. Ezek megvalósításához kiváló logisztikára volt szükség, mivel több helyszínen is helyt kellett állni a kis létszámú szervező személyzetnek.

Rúzsa Magdi hozta a legtöbb látogatót az idei Keszthely Fest címet viselő fesztiválon júliusban. A harmadik alkalommal megvalósított, három napos rendezvény csak egyike volt azoknak, amik sikeresen megmozgatták mind a helyi, mind az idelátogató közönséget. Több színpadon zajlottak a koncertek és számos ismert előadóval találkozhatott a közönség.

Csengei Ágota, a Balaton Színház és a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója elmondta: "Azt mondhatom nagy örömmel, hogy a következő bérletes előadásra már nem lehet jegyet kapni. Úgy válogattuk össze az előadásokat, hogy ennyire megfelel a közönség ízlésének. Nagy öröm, hogy ennyire keresettek a színházi előadásaink."

A tavaszi Helikoni Ünnepségek miatt is megmozdult a város. Nagyon sok középiskolás érkezett és a helyiek is bekapcsolódtak a programokba. A nagyobb szabású és sok embert megmozgató fesztiválok mellett több kisebb rendezvény is volt a városban. A nyári turisztikai rendezvényeket, amelyek a sétálóutcán, a Főtéren, valamint a Balaton partján zajlottak, összesen negyven-ötvenezer ember látogatta. A legtöbb nézőt talán az említett Keszthely Fest hozta, ahol több helyszínen is zajlottak a programok. Népszerűek a színházi előadások is. Egyre jellemzőbb az, hogy több az érdeklődő ezekre, mint a színházban lévő férőhely.

"Én nagyon remélem a jövő évtől azt, hogy még több rendezvényt tudunk szervezni, hasonló színvonalon. Azt nem mondom, hogy még magasabb színvonalon, mert ha színvonalról kell gondolkodni, akkor ezek a rendezvények nagyon jók voltak. Én azt remélem, legalább ilyen színvonalon tudjuk megszervezni a jövő évi rendezvényeinket" - tette hozzá az igazgatónő.

A cél az, hogy a nyári szezonban, a turizmus szempontjából leglényegesebb hat-nyolc hétvégén mindig legyen kulturális program. Ehhez nagyobb személyzet, több rendezvény és több pénz is kell - tette hozzá Csengei Ágota.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár