+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kiemelkedő teljesítményért
2017. január 25. szerda 16:41 - Keszthely
A kiemelkedő teljesítményért
Minősített Könyvtár lett a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár. Zala megyében elsőként, a Dunántúlon negyedikként érdemelte ki ezt a címet a keszthelyi bibliotéka. A minősítés azoknak az intézményeknek jár, melyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Ezzel a Fejér György Városi Könyvtár dolgozói most már hivatalosan is a könyvtári szakma élvonalába kerültek.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át a Minősített Könyvtár címet a magyar kultúra napján, a budapesti Vigadóban. A keszthelyi intézménnyel együtt mindössze hét könyvtár érdemelte ki a szigorú követelmények alapján kiadott minősítést.

A címet tanúsító tábla már a könyvtár falát díszíti. Ennek elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente hirdet pályázatot. A díszoklevélen is látható, hogy öt évig viselheti a könyvtár a minősítést. Pappné Beke Judit igazgató elmondta, ez egy országos, nagy szakmai elismerés, mellyel már hivatalosan is a könyvtári szakma élvonalába kerültek.

„Megdolgoztunk ezért a címért. Az, hogy mi ezt elvégeztük, az az elmúlt tíz év, öt év munkájának az eredménye, mert a folyamatos fejlődés rendkívül fontos ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, hogy a szervezetekkel, fenntartóval, civil szervezetekkel és az olvasókkal, hogy nekik milyen rendezvényeket tartunk, milyen programokat, milyen kapcsolatunk van vele, ezek mind beletartoznak abba a körbe amihez ezt elértük.” - nyilatkozta az igazgató. 

A minősítés megszerzéséhez több kritériumnak kellett megfelelnie a könyvtárnak. Felül kellett vizsgálni minden könyvtári dokumentumot, munkafolyamatot és értékeléseket kellett végezni. Ezekről részletes dokumentációt kellett benyújtania az erre a munkára külön felkészített Minőségirányítási Tanácsnak.

„Igazából ez volt a két fő szempont, hogy milyen adottságai vannak a könyvtárnak és milyen eredményeket tudtunk elérni az adottságaink és a lehetőségeinkhez képest. Ezeket kellet gyakorlatilag bemutatnunk, amiből voltak kötelező és ajánlott dokumentumok.”   - részletezte a könyvtár igazgatóhelyettese, a Minőségirányítási Tanács vezetője, Szabóné Mikla Éva.

A Fejér György Városi Könyvtárnak jelenleg 5000 regisztrált olvasója van, akik 150 ezer különböző dokumentumból válogathatnak.  A könyvtárban évente közel négyszáz gyermek és felnőtt programot rendeznek. A könyvtári szolgáltatási rendszerben összesen 41 települést lát el az intézmény. A minősítést Zala megyében elsőként, a Dunántúlon negyedikként érdemelték ki.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus