+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence
2018. december 18. kedd 09:10 - Keszthely
Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence
Több témában tartott sajtótájékoztatót az Amazon Ház Kiállítóközpontban szombaton Keszthelyen Rétvári Bence ahol a családpolitika, egészségügy és béremelések mellett érintette a túlóra törvény miatt kialakult helyzetet is. Az államtitkár Manninger Jenő meghívására érkezett Keszthelyre.

Sajtótájékoztatót tartott Keszthelyen Rétvári Bence államtitkár és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, ahol az államtitkár  beszélt a  pedagógusok és az egészségügyben dolgozók béremeléséről hangsúlyozva, hogy a kormánynak nagyon fontos feladata volt  már 2012-13-ban is annak a többletforrásnak az előteremtése, amiből a béremelések megvalósíthatóak voltak.

"Az elmúlt években is az orvosoknak 207 ezer Ft-al emelkedett a bruttó alapbére, az ápolóknak több mint 60%-os béremelési programot indítottunk és ahogy mondtuk a FIDESZ-KDNP a garancia arra, hogy ezek a béremelések folytatódnak az egészségügyben. A kormány erről is döntött, hogy a következő évek béremeléseit összeadom akkor 72%-os béremelés lesz az egészségügyben dolgozó ápolóknak, szakdolgozóknak."- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára.

Rétvári Bence a túlórát célzó jogszabály elfogadása miatt kialakult tüntetésekkel kapcsolatban  pedig a következőket mondta: "Már a korábbi években is azt tapasztalhattuk, hogy akik magukat a tolerancia legnagyobb bajnokának tartják és mindenkitől az elfogadást és toleranciát várják, ők maguk a keresztényekkel szemben a minimális megértést és tiszteletet sem tanúsítják. Azt hiszem minden jóérzésű ember felháborít az, amikor betlehemi jászolt akarnak megrongálni, vagy a karácsony egyik legszebb jelképét a karácsonyfát akarják megrongálni. Ebből látszik, hogy sokszor olyan emberek is vegyülnek ebbe a csoportba akik a keresztény kultúrát nem tisztelik."

A sajtótájékoztatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő a családtervezést, gyermekvállalást érintő nemzeti konzultációval kapcsolatban a következőket mondta.

"A nemzeti konzultáció tulajdonképpen a nemzetnek, Magyarországnak a jövőjét fogalmazza meg most, hiszen a családokra kell alapítanunk. A család az azt jelenti, hogy minél több gyerek legyen és ehhez minél jobb feltételeket kell teremteni. Nagyon nehéz ez és komoly feladat hiszen a fejlett országok tendenciája nem ezt mutatja, hanem egyre csökken a gyerekszám. Van azért jó példa és Magyarországnak is a közé kell felzárkóznia. Ezt segítik ezek a kérdések."

A sajtótájékoztatót követően évzáró fórumot tartottak, ahol a  résztvevők aktuálpolitikai kérdéseiket tehették fel.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Zala Megyei Mozgássérültek Egyesülete először szervezte meg őszbúcsúztató programját Keszthelyen.
 
Megjelent a Balatoni Múzeumi Füzetek 11. száma. Címe: “A sümegi Darnay Múzeum kéziratgyűjteménye”.
 
Márton-naphoz kapcsolódva szervezett őszbúcsúztató programot a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
 
A keszthelyi Pelso, és a zalaszentgróti Maestriana Mentőcsoport is minősítést szerzett Reziben.
 
A gyerekek a Család és KarrierPONT fehívására rajzoltak.
 
November 25-én bezár a Helikon Kastélymúzeum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó