+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szívvel lélekkel a betegekért
2017. február 21. kedd 12:09 - Keszthely
Szívvel lélekkel a betegekért
Az ápolókat ünnepelték pénteken Keszthelyen, a Balaton Színházban. A Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott ünnepségen Dr. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója kiemelte, rendkívül fontosak az ilyen alkalmak. Nem csak azért, hogy köszönetet mondjanak az ápolók áldozatos munkájáért, hanem azért is, hogy felhívják a közvélemény figyelmét ennek a hivatásnak a fontosságára.

Február 19-e Kossuth Zsuzsanna születésnapja, és 2015 óta a Magyar Ápolók Napja is. Ebből az alkalomból országszerte köszöntik az ápolókat, elismerve nehéz és áldozatos munkájukat. A Keszthelyi Kórház és több szervezet oklevéllel köszönte meg 18 dolgozó munkáját és az Asbóth iskola egészségügyi képzését.                     

„Ez a díj számomra úgy érzem, hogy az idén érett meg leginkább. 24 éve dolgozom a Keszthelyi Kórházban, az Ápolási Osztályon dolgozom nővérként. Nagyon szeretem Keszthely városát, a Keszthelyi Kórházat és a betegeimet. Minden nap számomra az az élmény, amikor felébredek, és bemegyek dolgozni, hogy a betegeim rám mosolyognak, szeretettel várnak, és mint egy család, úgy élünk ott.” - mesélte az Ápolási Osztály egyik nővére, Nagy Richárdné.

A Balaton Színházban tartott ünnepségen a kórház főigazgatója, Dr. Kvarda Attila méltatta az ápolókat. Kiemelte, az egészségügy még mindig munkaerőhiánnyal küzd, és nem kivétel ez alól a Keszthelyi Kórház sem.  

„Ami nagyon nagy fejtörést okoz számunkra nap mint nap, hétről hétre, hogy az eltávozó – akár nyugdíjba menő, vagy a pályát elhagyó munkatársakat hogyan tudjuk visszapótolni. Hogyan tudjuk őket úgy pótolni, hogy valóban a szakmai munka ne szenvedjen csorbát. Ezért is volt fontos, hogy az idei ünnepségünkön meghívtuk, és jelenlétével meg is tisztelt bennünket az Asbóth Szakközépiskola, aki 28 éve áll kapcsolatban a Keszthelyi Kórházzal.” - tájékoztatott a Keszthelyi Kórház főigazgatója, Dr. Kvarda Attila.

Az ünnepségen Nagy Bálint, Keszthely város alpolgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az ápolói szakma egyike azoknak, amelyet valódi hivatásként lehet végezni, hiszen beteg és kiszolgáltatott emberek mellett nyújtanak nap mint nap segítséget. Az ápolónők munkáját méltatta Dr. Mischl Olga, a gyermekosztály főorvosa is.            

Az Ápolók Napja alkalmából műsort adott a Festetics György Zeneiskola igazgatója, Bánhidai Tamás és Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna, nyugalmazott oktató. A Balaton Színház Simándy termében a résztvevők egy fotókiállítást is láthattak, amely a Keszthelyi Kórház életébe nyújtott betekintést.                       

Regman Karola - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus