+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évet értékeltek az öregdiákok
2017. március 8. szerda 14:18 - Keszthely
Évet értékeltek az öregdiákok
Sikeresnek értékelték a Vajda Gimnázium Öregdiákjai a 2016-os évet. A szombati közgyűlésen elhangzott, tavaly 14, szociálisan rászoruló és kiválóan tanuló diákot sikerült anyagilag támogatni, és a Balatoni Múzeumban őrzött Premontrei Herbárium egy részét is sikerült bemutatni. 2017-re is vannak tervek, ezekről azonban a nyári, ünnepi közgyűlésen döntenek majd a tagok.

A 2017-es év első közgyűlésére gyűltek össze a Vajda János Gimnázium Öregdiákjai. A több, mint ötszáz tagot számláló Egyesületből csak nagyon kevesen érkeztek meg az iskolába. A szombati közgyűlés résztvevői meghallgatták a vezetőség előző évről készült beszámolóját, és új vezetőségi tagot is választottak. A tagok kivétel nélkül nagyon büszkék arra, hogy részei lehetnek az egyesületnek.           

„Hogy volt Vajdás, az jó, arra büszke vagyok. Ide járt az egész családom, testvérem, ikertestvérem, öcsém, gyerekeim, unokáim. Illetve a gyerekeim nem, az unokáim jártak ide. A gyerekeim, azok szanaszét, Sopron, erdészeti, Keszthely Nagyváthy, de végül is a családi hagyomány az folytatódik.” - mondta az egyik tag, Szabolcs András.

Az öregdiákok minden évben sokféle módon segítik a gimnáziumban tanulókat és dolgozókat. Fontosnak tartják a kiemelten jó tanulmányi eredményt elérő, de szociálisan rászoruló diákok támogatását, és a versenyeken kiemelkedő tanulók jutalmazását. Emellett minden évben igyekeznek valamilyen adománnyal, ajándékkal kedveskedni a gimnáziumnak. Így valósulhatott meg 2010-ben a toronyóra, tavaly pedig a Premontrei Herbárium bemutatása is.                                               

„A tavalyi évben a Premontrei Herbárium kiállítást sikerült megrendeznünk a Balatoni Múzeum szakmai segítségév, amely kiállítás hűen tükrözi azt, hogy ennek a gimnáziumnak milyen múltja volt a hajdani államosítás előtt. Valljuk mi, öregdiákok, hogy nem csak a jelennek élünk, a múltat azt mindig tisztelni kell, őrizni az emlékeket, a jó hagyományokat ápolni kell, és csak így fogunk tudni egy szép jövőt közösen építeni.” - tájékoztatott Dr. Gárdos Tamás, a Vajda János Öregdiák Egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke köszönetet mondott Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Cserszegtomaj önkormányzatainak az anyagi támogatásért. Az öregdiákok a jövőben is támogatni szeretnék a kiemelkedő tanulókat. Emellett tervezik olyan korhű, beltéri és kültéri padok felállítását, amelyek a diákok kényelmét szolgálják majd.   

Regman Karola - Keszthelyi TV       

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus