+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lélekmelengető festmények
2017. március 23. csütörtök 09:18 - Keszthely
Lélekmelengető festmények
Háborgó tenger, téli táj és virágcsokrok is megelevenednek Boziné Mörk Mária festményein. A Fejér György Városi Könyvtár idei második kiállításán a cserszegtomaji alkotó legújabb munkáit mutatta be a közönségnek. A tárlatot Illés Major Julianna festőművész nyitotta meg, aki egy melegszívű és optimista alkotót ismertetett meg az érdeklődőkkel.

Boziné Mörk Mária képeiből árad a természet szeretete. A részletgazdag és vibráló színű festményeken színes virágok, és egy kerti ösvény is megelevenedik. A könyvtár olvasótermében látható kiállításon néhány emberi alakot ábrázoló kép is látható, ezek, a kép témájától függetlenül mindig mosolyognak. A zsúfolásig telt olvasóteremben mindenkit lenyűgöztek a cserszegtomaji alkotó munkái.

„Nagyon szeretem menni a kiállításra, mert nekem a lelkemnek nagyon jót tesz, meg gyönyörű, amiket csinál Marika. Én személyesen is ismerem, és örülök neki, hogy megint jöttem, mert a színek, meg minden, nagyon jó.” - mondta az egyik érdeklődő, Bagyó Claudine.

A kiállítás Illés Major Julianna nyitotta meg. Elmondta, Mörk Mária képein az alkotó pozitív életszemlélete és vidám személyisége tükröződik. A két művészt régi ismeretség fűzi össze, számos művésztelepen és alkotótáborban vettek részt együtt. Kiemelte a képek gazdag színvilágát, azt, hogy még az egy színnel festett alkotások is színes kép benyomását keltik.

„Itt a kiállításon valóban a művésznő lelkét láthatjuk a szép, színes és megható témafeldolgozásokban is. A monokron képei is színesnek hatnak, a téliek melegséget sugároznak. Azt gondolom, hogy az a nagybetűs ember látszik itt a képeken, akit a festő személyében is ismerhetünk.” - tájékoztatott a kiállítást megnyitó festőművész.

Mörk Mária kisgyerekként vett a kezébe ceruzát és ecsetet. Egész gyermekkorát végigkísérte a rajzolás és a festészet szeretete. Felvételizett az Iparművészeti Főiskolára is, ide azonban nem vették fel., így az egészségügyben helyezkedett el. A festészet számára egyfajta feltöltődést és lelki terápiát jelentett.

„Egy időben egészen álomszerű képeket festettem, mint a legelső indítókép, az a nagy. Végül is minden érdekel, a csendéletek, az apró kis megjelenítések, a kis portréktól kezdve a világon minden.” - mesélte a kiállító, Boziné Mörk Mária.          

A festőművész azt mondja, nem tervezi meg előre a tárlatokat, de mindenhová nagyon szívesen viszi el a képeit, ahova hívják. A kiállítás április 20-ig, nyitvatartási időben tekinthető meg a könyvtár olvasótermében.

Regman Karola - Keszthelyi TV                           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó