+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi esték a Premontrei Szakgimnáziumban
2018. december 20. csütörtök 09:48 - Keszthely
Adventi esték a Premontrei Szakgimnáziumban
Idén is megnyitotta kapuit az adventi udvar a Premontrei Szakgimnáziumban. Ajándéktárgyak és süteményvásár, valamint kulturális program várja naponta 16 órától a látogatókat. A három napos vásár bevételét az intézmény a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának támogatására ajánlja fel.

Családi hangulat, meghitt várakozás és a jótékony segítség. Ez jellemzi a keszthelyi Premontrei Szakgimnázium napjait december 20-ig. Az udvaron ropog a tűz, az asztalok roskadásig megrakva ajándéktárgyakkal, süteménnyel, kézműves munkákkal, zsíros kenyérrel. Minden az adakozókra vár. Nem az összeg, a szándék a fontos az idén is. Az iskola igazgatója, Balogh Csaba tájékoztatásul elmondta: "Második alkalommal rendezzük meg az adventi udvart, az iskolánk 2017-ben, tavaly kezdte el ezt az adománygyűjtést a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának. Úgy gondoljuk, hogy a lexikális tudás mellett a képességek fejlesztése is előtérbe kerülnek. Nagyon fontos, hogy neveljük is a gyermekeinket. Itt az adventi időszakban egyértelmű az, hogy a szeretetre, az ajándékozásra, a jótékonykodásra neveljük őket."

A jótékonysági adventi udvarra érkezőket a nyitónapon az iskola tanulói ünnepre hangoló műsorral köszöntötték. Szavaltak, énekeltek és ajándékoztak is. Megmutatták, hogy a karácsonyi készülődés idején a gondoskodás nem csak a családtagoknak jár. Mindenkinek jutott szaloncukor, mézeskalács és egy forró tea is. A program több helyszínen zajlik. Az iskola tornatermében karácsonyi játékot láthattak az érdeklődők a Család Általános iskola diákjainak előadásában. A jótékonysági estéken minden napra jut a kulturális programokból, lesz előadás, zenés, táncos program és az egészség fontosságára felhívó program is. A naponta 16 órakor kezdődő adventi vásár bevételéből a gyermekosztály kis betegeinek plüssállatokat és ágyneműt ajándékoz az intézmény.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus