+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 107 millió forintból fejleszthetik a keszthelyi strandokat
2017. április 5. szerda 18:18 - Keszthely
107 millió forintból fejleszthetik a keszthelyi strandokat
Idén 56 strand újulhat meg a Balaton körül. A Magyar Turisztikai Ügynökség több mint 2 milliárdos forrást biztosít az tóparti önkormányzatoknak. A pályázatokat már kiírták, Keszthely 107 millió forint értékben nyújtja be igényét mindhárom strandja fejlesztésére.

Jelenleg még csak sétányként üzemel a Városi strand. Bárki szabadon beléphet a területre. A tervek szerint még az idei évben új beléptető rendszert telepíthetnek ide. A város mindhárom strandját fejleszteni kívánja a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának segítségével. Új WIFi rendszert szeretnének kiépíteni, napvitorlákat telepítenének és vízilabdapályát is létesítenének.  A pályázati kiírás már megjelent, összesen 107 millió forintos összköltségvetéssel nyújtja be igényét a három strandra az üzemeltető VÜZ Kft.

„Szeretnénk családbarát szolgáltatásokkal  bővíteni a strandjaink szolgáltatását, szeretnénk a strandra látogatók számát növelni és az alapvető infrastrukturális szolgáltatásokat is bővíteni.” - mondta el Molnár Mihály, a Vüz Kft. projektmenedzsere. 

 Az üzemeltető folyamatosan végzi a fürdőhelyek karbantartását. 26 platán, kőris és fűzfát is ültettek a Libás strandon. Zajlanak a fűnyírások és megtisztítják a homokozókat. A strand vitorláskikötő felőli, nyugati oldala a családok által kedvelt rész. Ide egy új vizesblokkot terveznek építeni.  Keszthelyt is beleértve a pályázatokra 56 Balaton-parti település adhatja be igényét az elkövetkező 2 hétben.A Magyar Turisztikai Ügynökség olyan beruházásokat támogat, amelyek a strandok bevételeinek növekedését is eredményezik.A fejlesztéseket még idén be kell fejezni. A kisebb volumenű munkák már idén nyárra elkészülhetnek. A nagyobb beruházásokat, például építkezéseket viszont vélhetően csak a strandszezon után tudják megvalósítani.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus