+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Forgalomlassító demonstrációt tartott az ellenzék
2018. december 21. péntek 15:52 - Keszthely
Forgalomlassító demonstrációt tartott az ellenzék
Forgalomlassító demonstrációval tiltakoztak az ellenzéki pártok a Munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok felállítása ellen. A Kisvárosunkért Érdekvédő Egyesület szervezte az akciót. Csütörtökön 3 órára a Festetics úton foglaltak el egy sávot a tiltakozók.

Független bíróságot, valódi híreket és az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett rendelkezés eltörlését követelték transzparenseikkel és forgalomlassító akciójukkal a demonstrálók. A Festetics úton foglalta el mintegy 13 autó az egyik sávot. Az akciót a Kisvárosunkért Érdekvédő Egyesület szervezte. A civil szervezet elnöke azt mondta, hogy december 12-én megásták a demokrácia sírját. Weller-Jakus Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a Munka törvénykönyvének módosítása mellett más rendelkezéseket is elfogadott az Országgyűlés.

„Legfontosabb törvény az a közigazgatási bíróságoknak a felállítása. Ugyanis nem tudják az emberek, hogyha ez a bíróság feláll, onnantól kezdve az építési engedélytől, vagy ha pénzbírságot kap valaki, minden a közigazgatási bíróságokon fog összpontosulni, tehát minden embert érint. És egy olyan bíróságtól ne várjunk független ítélkezést, ahol a bírókat a miniszter nevezi ki, vagy választja ki. Ez nem független. Montesquieu óta tudjuk, hogy mi a jogállamiság, ez pedig nem az, amikor a végrehajtó hatalom beavatkozik az igazságszolgáltatásnak a rendszerébe” - nyilatkozta a civil szervezet elnöke.

A kezdeményezéshez ellenzéki pártok és civilek is csatlakoztak.  A tiltakozást a rendőrség felügyelte, a forgalmat is ők irányították. A demonstráció csütörtökön 12-15 óráig tartott. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megnyílt a Borutca Balatongyörökön.
 
Szombaton látványos programokkal készülnek a gyenesdiási rendezvényen.
 
60 fő töltött el öt napot nomád körülmények között a Rezi Várbarátok Köre Egyesület jóvoltából.
 
A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az Agrárminisztérium támogatásával valósította meg a beruházást.
 
Meg tudják vásárolni a két mentőhajót a vízimentők.
 
A 35 éves növény teljes pompájában szezon végéig látható a Pálmaház udvarán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó