+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Készülnek a hosszúhétvégére
2017. április 27. csütörtök 14:59 - Keszthely
Készülnek a hosszúhétvégére
Közel telt házzal üzemelnek a keszthelyi szállodák, és az éttermek is készülnek már a május elsejei hosszúhétvégére. Keszthelyen a hagyományokhoz híven színes programokkal várják a vendégeket a Balaton partra. Ilyenkor leginkább a környező településről érkeznek látogatók Keszthelyre, de a külföldiek is szívesen töltik itt a szabadidejüket.

A keszthelyi pavilonsoron már készülnek a vendéglátósok a május 1-i hosszúhétvégére. A Balaton-parti büfék és fagyizók nagy része már húsvétkor kinyitott, de május első napjára is nagyon sok vendéget várnak. A vállalkozók bíznak abban, hogy jó idő lesz a hétvégén, és a Keszthelyen pihenő családok, baráti társaságok a Balaton parton töltik a hétvégét.

„Nekünk a legnagyobb barátunk, illetve ellenségünk az időjárás. Ha jó idő lesz, akkor a hosszú hétvége, az jó lesz, ha bejön a rossz idő, akkor sajnos a szállodákból nem jönnek ki az emberek. Egyre nehezebb évről évre készülni minden egyes hosszú hétvégére, sőt, inkább úgy mondanám, hogy minden egyes szezonra, mivel a munkaerőhiány az évről évre egyre jobban érezhető Magyarországon.” - mondta egy helyi vállalkozó, Jenicsek Tibor.

A tavaszi napsütésben már most is sétáltak néhányan a strandon és a móló környékén is. Nagyon sok vendég van, aki rendszeresen visszajár Keszthelyre, többen akár egy napra is lejönnek a Balatonra. A kora tavaszi napokon múzeumlátogatás vagy egy parti séta a program, de a vendégek egyetértenek abban, hogy a Balaton minden évszakban gyönyörű.

„Celldömölkről érkeztünk ide. Szeretjük a Balatont, szeretünk Keszthelyre járni a strandra fürödni. Több alkalommal is megfordulunk nyáron itt. Szeretjük Keszthely belvárosát, a piacát, szeretjük a múzeumokat, a kastélyban nagyon sokszor megfordulunk, múzeumokat látogatunk. Végül is nem csak magát Keszthelyt szeretjük, az egész Balaton környékét szeretjük.” - mesélte Standi Imréné, aki férjével látogatott Keszthelyre.

A Helikon szállodában is javában készülnek már a hosszú hétvégére. A hotelben még nincs telt ház, de már csak korlátozott számban állnak rendelkezésre a szobák. Sok osztrák és cseh vendég is érkezik május elsejére, ők leginkább a teniszezést részesítik majd előnyben. A szálloda bővített ételkínálattal és színes programcsomaggal várja a vendégeket.

„Nagy segítség nekünk Keszthely város programkavalkádja, hisz a május 1-i hosszú hétvégére sztárvendégekkel, gyermekprogramokkal, vidámparkkal megtűzdelt hétvégi programsorozatot szerveztek. Erre alapozva szállodánk is hirdetett egy május 1-i hosszú hétvégét, amire 400 fő már jelentkezett, ami már egy biztos bázis, és még minden nap szépen kapunk érdeklődést a hosszú hétvégére.” - tájékoztatott Rádli Krisztina, a Hunguest Hotel Helikon értékesítési és marketing vezetője.

A Zenepavilonnál idén is változatos programokkal várják a vendégeket Keszthelyre. Vasárnap délután a legkisebbeket szórakoztatják, este pedig Wolf Kati gondoskodik a jó hangulatról. Május elsején a Balaton megkoszorúzása után szintén a gyerekeké lesz a főszerep, este pedig Torres Dani és a Roy és Ádám Trió szórakoztatja a nagyérdeműt.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                      

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus