+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felgyúlt a szeretet lángja
2018. december 23. vasárnap 18:53 - Keszthely
Felgyúlt a szeretet lángja
Idén is a Betlehemből érkezett lánggal gyújtották meg a város koszorújának negyedik gyertyáját. A krisztusi világosság Gödöllőn keresztül érkezett Keszthelyre. A vasárnapi ünnepségen elhangzott, hogy Krisztust a mindennapi életünkbe hozni és imádságunkkal, vagy énekünkkel kerülhetünk közelebb az Isten fiához.

A Balaton Kamarakórus szólamai üdvözölték a megjelenteket a főtéren  advent negyedik vasárnapján. Ezúttal is népes közönség gyűlt össze a városi betlehem mellett. Két történetet mondott el Tál Zoltán. A Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa ezek kapcsán azt tanácsolta a jelenlevőknek, hogy énekükkel, vagy imádságukkal kerüljenek közelebb az Isten fiához.

„Így nem lesz üres a karácsonyi ünnep, így érzitek az Istengyermek közelségét és szeretetét, mert ott a betlehem, a jászolban az Istengyermek, s az ő szeretete átsugároz rátok, ti pedig hangotokkal, emberi imádságotokkal felmelegítitek az Istenfia szívét” - fogalmazott Tál Zoltán.

Ünnepi gondolatai után Tál Zoltán meggyújtotta a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját, vele egy időben a Lelkünk melege akció keretében épült monumentális koszorú szimbolikus lángja is felgyúlt. A keresztény értékek melletti kiállítást és a jótékony szándékot megtestesítő keszthelyi kezdeményezést méltatta Kellermayer Miklós sejtkutató orvos. A Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa József Attila Ars poeticáját idézte. Hangsúlyozta, hogy krisztusinak kell lennünk.

„Igenis Krisztust a mindennapi életünkbe, a Szentháromság Egyistent a mindennapi életünkbe kell hozni, a nap minden percébe. Én ezt kívánom Nektek keszthelyieknek, ezt kívánom minden magyar embernek, ezt kívánom az egész emberiségnek” - hangzott el. 

Beszédében a város polgármestere köszönetet mondott a tűzifakoszorú támogatóinak. Azt mondta, hogy határozottan ki kell állni e krisztusi jelkép és a keresztény értékek mellett.  Hatodik alkalommal hozta el Gödöllőről Ruzsisc Ferenc a betlehemi lángot Keszthelyre. Az ünnepség végén mindenki hazavihette a Krisztus szülőhelyéről származó világosságot.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó