+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szilveszteri őscsobbanás
2019. január 2. szerda 13:15 - Keszthely
Szilveszteri őscsobbanás
Az idén még az időjárás is kedvezett a szilveszteri őscsobbanás résztvevőinek. A hagyományos balatoni fürdőzés sokakat csalt a Sziget -fürdőre. Akik fürödtek azt mondták nem kell más a 2 fokos vízben való fürdéshez, mint elszántság, bátorság és egy kis edzés.

Kíváncsian várták a Szigetfürdőn az emberek december 31-én a szilveszteri fürdőzésre vállalkozókat.  Az őscsobbanásnak  már hagyománya van Szilveszter napján. Ilyenkor  nem csak vastag télikabátban sétáló, álldogáló embereket lehet látni. Póló, rövidnadrág és strandpapucs. Már ami a bátrakat illeti. A merülés előtt egy gyors köszöntés. Majd lekerülnek a melegítők, pólók és irány a két fokos víz, hogy a Balaton jótékony hatására, a víz tiszteletére és a közösség fontosságára felhívják a figyelmet.Koccintottak a sikeres óévre és a még sikeresebb új évre.

"A megszokott volt fürdeni, hét éve csinálom, de négy éve van ez a szervezett program amit csinálunk és mindenkinek köszönöm aki segített benne. Hát nagyon kellemes a víz és hála Istennek jó időn van, a jó Isten megadta nekünk, hogy a 2018-t itt a barátokkal, mindenkivel boldogságban tudjuk ünnepelni és hát teljesen jó időben." -mondta Ferenczi Ottó szervező.

Az év utolsó fürdésére évről évre többen vállalkoznak. Akadt olyan csobbanó aki Budapestről utazott Keszthelyre, hogy csatlakozzon a bátor fürdőzőkhöz.

"Nagyon szépen köszönöm Keszthely városának ezt a meghívást, ezt az indíttatást. Második éve vagyok itt ezen a jeges vizes fürdőzésen és boldog új évet mindenkinek! Nem kell hozzá egy kis edzés, hogy valaki kettő fokban fürödjön? Hát nekem egyszerű a történetem. Mióta úszom nem fázom. Erre én nem készülök, spontán jövök bele, amúgy kell. Mindenkinek azt tudom javasolni, akik nem úgy születtek mint én, azért vizsgáltassák ki magukat orvosokkal és készüljenek."- adott jótanácsot Volecz Imre, aki Budapestről érkezett.

A bíztató kíváncsi emberek között akadt olyan aki nem csak a víz szerelmese, hanem a vízen tölti a fél életét is hajóskapitányként, mégsem vállalkozna egy téli merülésre.

"Mindenképpen lett volna hozzá egy kicsit kedvem, csak én jobban szeretek a víz tetején lenni mint a víz alatt, de erről a fürdésről az jut az eszembe, hogy jó lenne idehozni egy-két hajót és ezek a bátor emberek, ezek a vasemberek egy kicsit a hajó alját lepucolnák, hogy jobban tudjon siklani újra tavasszal amikor megkezdjük a szezont."- mondta jó humorral Nyárádi Zoltán.

A szilveszteri őscsobbanással  a Balaton imádó sport emberek megmutatták hogyan lehet a strandon  nyári hangulatot teremteni télen is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár