+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szolgálatban lévőket köszöntötte a polgármester
2019. január 2. szerda 14:19 - Keszthely
A szolgálatban lévőket köszöntötte a polgármester
Az év utolsó napján Keszthely város polgármestere, Ruzsics Ferenc a szilveszterkor szolgálatban lévő tűzoltókat, mentősöket, rendőröket köszöntötte. Hagyományos szilveszteri körútján köszönte meg az egész éves munkájukat, többek között azt is, hogy az év végén míg mások szórakozással töltik az időt, ők vigyáznak a rendre, biztonságunkra és készenlétben állnak a nap 24 órájában.

Szilveszter estéjén a hagyományos köszöntő körútját a Keszthelyi Rendőrkapitányságon  kezdte Ruzsics Ferenc polgármester. Már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, hogy  az év utolsó napján a város vezetője  köszönti az év végi szolgálatosokat Keszthelyen. Ajándékkal is megköszöni egész évi áldozatos munkájukat. A keszthelyi kapitányságon érkezésekor nem tudott minden szolgálatost köszönteni, többen a városban járőröztek. Az ünnepnaok is adnak gyakran munkát a rendőröknek.

"A mi illetékességi területünkön viszonylag csend volt karácsonykor. A hosszú ünnepek kihoznak néhány családi veszekedést, néhány eltűnt személyt aki összeveszik a családjával és meg kell, hogy keressük. Ez előfordult. Tilosban parkolások fordultak elő. Volt egy-két olyan bűncselekmény ami lopásban realizálódott. Ezeket az ügyeket rendeztük, két esetben falopás tekintetében kint a terepen kellett intézkednünk. Jelen pillanatban 23 beosztott és két parancsnok van szolgálatban, két járás területén felkészültünk hasonló intézkedésekre. Gyakorlatilag azt kértem a kollégáktól és remélhetőleg így is lesz, hogy a hangulatnak megfelelően emberségesen de szigorúan lépjenek fel szükség esetén."-adott tájékoztatást Dr. Horváth István kapitányságvezető.

A rendőrök után a katasztrófavédelem szolgálatban lévő dolgozóihoz ment Ruzsics Ferenc.  A szilveszter napján szolgálatban lévő lánglovagokat is köszöntötte akiknek sajnos az ünnepnapokon is mindig akad dolguk.

"A létszám elegendő a készenléthez. Ebben az évben szerencsére egy  darab tűzeset volt ami a karácsonyhoz köthető, egy feltételezhetően nyílt láng okozott tüzet, más szerencsére nem volt a területünkön."- mondta Móringer Imre tűzoltóparancsnok.

Keszthelyen a mentőállomáson sem volt jelen minden ügyeletes a polgármester érkezésekor. Már esethez hívták őket kora este. A kisvárosi mentősök  évente közel 5 ezer riasztást kapnak, akár ünnep nap akár hétköznap hívják őket nappal egy éjjel két percen belül kivonulnak. Az ő munkájukat is minden évben megköszönik Keszthelyen.

"Így is meg szeretnénk mutatni azt a köszönetet és hálát amit értünk a tűzoltók, rendőrök, mentők és nem állok meg itt, beleveszem a taxisoktól egészen az altatóorvosig, tehát mindenkire szeretettel gondolunk aki ránk vigyáz, bennünket gyógyít és bármilyen szolgáltatást biztosít éjjel nappal. Mi állampolgárok így érezzük magunkat teljesen biztonságban és ezeket a szolgáltatásokat alkalomadtán kényszerűségből vagy véletlenszerűen is igénybe szoktuk venni."-hangsúlyozta Ruzsics Ferenc.

A mentősök is felkészültek a kiemelt ünnepekre. Zombory József Mentőállomás vezető a következőket mondta. "Ma este hét  mentődolgozónk van ügyeletben. Két 24 órás és egy nappalos mentő gépkocsival látjuk el a szolgálatot. A hétköznapokhoz viszonyítva szilveszterkor mindenképpen magasabb az esetszámunk, legtöbbször belgyógyászat eredetű panaszokhoz, alkohol okozta rosszul léthez ill.háztartási balesethez riasztanak minket."

Az év utolsó óráiban dolgozókat pezsgővel és virslivel köszöntötte a város polgármestere.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus