+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fitness park az egyetemen
2018. november 8. csütörtök 10:18 - Keszthely
Fitness park az egyetemen
Bővült a Pannon Egyetem Georgikon Karán a sportolási lehetőség. Kültéri fitness pályát avattak tegnap. Egy uniós finanszírozású EFOP pályázat keretében és a Pethe Ferenc Kollégium hozzájárulásával sikerült a fitness gépek beszerzése, a pálya kialakítása. A fejlesztéssel ismét egy kapocs erősíti a város és az egyetem együttműködését – mondta az átadó ünnepségen Nagy Bálint alpolgármester.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának kollégiuma mellett alakították ki azt a fitness parkot, melyre régóta mutatkozott már hallgatói igény. Emelte ki a megnyitón Polgár J. Péter dékán a park  avatóján. Egy 2016-ban kiírt hallgatói szolgáltatásokat bővítő pályázat tette lehetővé a 2,2 milliós beruházás megvalósítását, melyet 17%-ban  a keszthelyi kar kollégiuma  egészített ki.

"Különböző izomcsoportokat mozgató gépek kerültek ide. Mellizom erősítő, haspad, lábizom erősítő, a háttérben látható szörf, lovagló, légbejáró és start edző készülékek kerültek ide, hét gépet tudtunk beszerezni. Hát terveink közt szerepel, hogy a jövőben ha lehetőségünk, anyagi  forrásokhoz mérten bővítsünk egy-két géppel." - mondta el Dr. Pintér Ákos adjunktus, PE Georgikon Kar Testnevelési Tanszékvezetője.

Az átadó ünnepségen Nagy Bálint Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy a projekt megvalósítása  nem csak a kar hallgatóinak és dolgozóinak hanem a város 14 év feletti  lakosságának is  sportolási lehetőséget nyújt.

"Minden olyan fejlesztés, ami az egyetem területén vagy akár a város területén lehetőség, azt meg kell ragadni, hiszen minden olyan kapocs fontos ami a város és az egyetem közti kapcsolatot tudja erősíteni. Én azt gondolom, hogy ez a projekt ez olyan. Egyrészt a tartalmát illetően, hiszen egy sport fejlesztés történt, ami egyértelműen az egyetem hallgatóinak, kollégistáknak szól, de emellett ahogy az egyetem vezetése is elmondta itt a köszöntőben- a várost is, városi lakókat is érinti, ők is használhatják ezeket a fejlesztéseket. S természetesen, mivel sportról van szó, azt nem kell mondani, hogy a sport számos jótékony hatásán túl nagyon nagy a közösségformáló szerepe." - nyilatkozta Nagy Bálint, Keszthely város alpolgármestere.

Az új  gépeket  birtokba vették a hallgatók. Mától  már aki a szabadban, zöld környezetben szeretne erősíteni az egyetemi fitness parkban  használhatja  az eszközöket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
 
további híreink
 
Idén korábban borultak virágba a mandulafák. A színpompás növények több helyszínen is megtalálhatók.
 
Családok, baráti társaságok is tisztították a várost.
 
A versenyt 12. alkalommal szervezte meg a Budapest Sportiroda.
 
A Víz Világnapján az ivóvíz értékére hívták fel a figyelmet.
 
A jövőben a szemetelő horgászokat büntetik a halőrök, pénzbírságra is számíthatnak.
 
A kiegyensúlyozott tájékoztatásért rendeztek kiállítást.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó