+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fitness park az egyetemen
2018. november 8. csütörtök 10:18 - Keszthely
Fitness park az egyetemen
Bővült a Pannon Egyetem Georgikon Karán a sportolási lehetőség. Kültéri fitness pályát avattak tegnap. Egy uniós finanszírozású EFOP pályázat keretében és a Pethe Ferenc Kollégium hozzájárulásával sikerült a fitness gépek beszerzése, a pálya kialakítása. A fejlesztéssel ismét egy kapocs erősíti a város és az egyetem együttműködését – mondta az átadó ünnepségen Nagy Bálint alpolgármester.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának kollégiuma mellett alakították ki azt a fitness parkot, melyre régóta mutatkozott már hallgatói igény. Emelte ki a megnyitón Polgár J. Péter dékán a park  avatóján. Egy 2016-ban kiírt hallgatói szolgáltatásokat bővítő pályázat tette lehetővé a 2,2 milliós beruházás megvalósítását, melyet 17%-ban  a keszthelyi kar kollégiuma  egészített ki.

"Különböző izomcsoportokat mozgató gépek kerültek ide. Mellizom erősítő, haspad, lábizom erősítő, a háttérben látható szörf, lovagló, légbejáró és start edző készülékek kerültek ide, hét gépet tudtunk beszerezni. Hát terveink közt szerepel, hogy a jövőben ha lehetőségünk, anyagi  forrásokhoz mérten bővítsünk egy-két géppel." - mondta el Dr. Pintér Ákos adjunktus, PE Georgikon Kar Testnevelési Tanszékvezetője.

Az átadó ünnepségen Nagy Bálint Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy a projekt megvalósítása  nem csak a kar hallgatóinak és dolgozóinak hanem a város 14 év feletti  lakosságának is  sportolási lehetőséget nyújt.

"Minden olyan fejlesztés, ami az egyetem területén vagy akár a város területén lehetőség, azt meg kell ragadni, hiszen minden olyan kapocs fontos ami a város és az egyetem közti kapcsolatot tudja erősíteni. Én azt gondolom, hogy ez a projekt ez olyan. Egyrészt a tartalmát illetően, hiszen egy sport fejlesztés történt, ami egyértelműen az egyetem hallgatóinak, kollégistáknak szól, de emellett ahogy az egyetem vezetése is elmondta itt a köszöntőben- a várost is, városi lakókat is érinti, ők is használhatják ezeket a fejlesztéseket. S természetesen, mivel sportról van szó, azt nem kell mondani, hogy a sport számos jótékony hatásán túl nagyon nagy a közösségformáló szerepe." - nyilatkozta Nagy Bálint, Keszthely város alpolgármestere.

Az új  gépeket  birtokba vették a hallgatók. Mától  már aki a szabadban, zöld környezetben szeretne erősíteni az egyetemi fitness parkban  használhatja  az eszközöket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
 
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó