+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Útrekonstrukciók Gyenesdiáson
2017. július 6. csütörtök 15:16 - Gyenesdiás
Útrekonstrukciók Gyenesdiáson
112 millió forintból újultak meg utak és járdák a településen. A 2016-ban elnyert, adósságkonszolidációs pályázatnak köszönhetően mintegy 8 kilométernyi út kapott új burkolatot és szegélyt, emellett pedig gondot fordítottak a csapadékvíz elvezetésre is. Gyenesdiás a rendszerváltás óta gazdálkodik adósság nélkül, ennek köszönhetően nyerhette el a támogatást.

A Dobó István is egyike azoknak az utaknak, amelyek az adósságkonszolidációs pályázat keretein belül újulhatnak meg. A kivitelezés már az utolsó szakaszban jár, az útburkolat lerakása előtt kicserélték a vízvezetékeket és több helyen megtörtént az útalap rekonstrukció is. Kedden Manninger Jenő miniszteri biztos, Horváth Tihamér, a kivitelező cég ügyvezetője, és Gál Lajos a település polgármestere tartottak bejárást a megújult szakaszon.

„Ebből a pályázatból a stratégiai fontosságú prioritásokat ki kellett választani. Ilyenek voltak az utak, járdák és csapadékvíz elvezetés kérdésköre. Ilyen vonatkozásban igyekeztünk felmérni a területet a hegylábi részeken, igyekeztünk felmérni ott, ahol még útalapok elmaradtak, még több tíz évvel ezelőtt, és természetesen minőségi módon egy olyan vonalas, infrastrukturális lehetőséget alakított ki ez a pályázat, amely a turizmusból élő településünk számára óriási mérföldkő.” - mondta a település polgármestere.

A pályázat első és második üteméről sajtótájékoztatón számoltak be az elöljárók. Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, Gyenesdiás egyike azoknak a településeknek, akik évtizedek óta adósság nélkül gazdálkodnak, így lehetőségük volt pályázni. Kiemelte, a 112 millió forintos támogatás nagy segítség a település számára, hiszen így az utak is megújulhatnak, és másra is marad pénz.

„Nagyon fontos volt egy ilyen településnek, hogy az utakat felújítsák, hiszen az önkormányzatnak erre kevesebb pénze van. Ha azt akarjuk, hogy ez egy korszerű, szép település legyen, akkor ahhoz mindenképpen az kell, hogy az aszfalt utak rendben legyenek, vízelvezetés rendben legyen, ne vigye el egy nagyobb vihar esetén az utat a lezúduló víz, hordalék.” - hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Az útfelújítási munkálatok várhatóan a következő két hétben elkészülnek, így a szezonban zavartalan lesz a közlekedés a településen. A Darnay utca rekonstrukciójára is sor került, a munkálatok azonban a vízvezetékek cseréje miatt várhatóan az ősszel fejeződhetnek be.

Regman Karola - Keszthelyi TV

                              

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus