+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tíz éve megálmodták a csodát, mely azóta is tart
2017. július 17. hétfő 17:10 - Rezi
Tíz éve megálmodták a csodát, mely azóta is tart
10 éves a Rezidance! A tánccsoport a jubileum alkalmából adott gálaműsort pénteken. A nagy érdeklődés mellett zajló ünnepségen elhangzott, tíz éve megálmodták a csodát, mely azóta is tart. Ennek jelenleg 82 állandó rezi és környékbeli tag a részese. A műsorban több korcsoport versenyszámát is előadták, melyekkel nagy sikereket is elért a Rezidance.

80 jelenlegi és egykori tag közös tánca nyitotta meg a Rezidance gáláját. Közel 200 fő fordult meg az együttesben elmúlt tíz év során. Egy 2007-es, nagy sikerű tábor után alakult meg a Rezidance. Az akkori tagok örömmel emlékeznek vissza a kezdetekre.

„Kicsi voltam, kíváncsi voltam minden táborra, úgyhogy a tánctábor is így jött, hogy menjünk, ha van, helyben van, jó lesz. Akkor csatlakoztam, már abban az évben, nagyon-nagyon élveztem a tánctábort, nagyon jó csapat alakult már ki akkor is összebarátkoztunk a távolabbról érkező lányokkal is és utána szeptembertől már rendesen, Rezidance Tánccsoport néven ment tovább.” - idézte fel Gerencsér Orsolya. 

A jubileumi gálát is a szokásos nyári tábor előzte meg. A tagok az itt tanult táncok mellett számos új versenyszámot mutattak be a rezi tornacsarnokban. Az egy évtized után több mint 100 koreográfiát, 200 fellépést és versenyt tudhat maga mögött a Rezidance. Az alapító Janzsó-Varga Enikőt testvére, Varga Eszter segíti a munkában. Büszkék arra, hogy regionális és országos versenyeken egyaránt egyre jobban szerepelnek. Céljuk a sikeres szereplés és a jó közösség magtartása a jövőben is. 

Varga Eszter: „Most már idén egy újabb versenyt is kipróbáltunk, amit eddig nem, ami nagyon pozitív volt számunkra. És oda is minél többször szeretnénk eljutni és újabb versenyeket is szeretnénk majd kipróbálni.”

„Illetve az elsődleges az, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek hozzánk. Mondhatom, hogy egy nagy család vagyunk, akik tényleg mindig, bármikor, bármiben számíthatunk egymásra és jókedvűek mindig a foglalkozások és szeretném, ha ez továbbra is így maradna.” - nyilatkozta Janzsó-Varga Enikő. 

A négy korcsoporttal működő tánccsoporttal számos helyszínen találkozhat a közönség ezen a nyáron. Fellépnek például Felsőpáhokon, Bazsin, Cserszegtomajon, Zalaszántón és Ligetfalván is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus