+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi csapat a minigolf pályán
2017. augusztus 9. szerda 13:26 - Balatongyörök
Nemzetközi csapat a minigolf pályán
Idén is hazai és nemzetközi versenyzőkkel zajlott a Balaton Kupa Balatongyörökön. 21 éve szerveznek versenyeket a Balaton-parti minigolf pályán, az indulók közül pedig többen már a kezdetektől részt vesznek a megmérettetésen. Idén az időjárás is kedvezett a versenyzőknek, napsütéses időben guríthatták a labdákat a pályán.

Nagy testvéréhez, a golfhoz hasonlóan a minigolf is a türelem és a koncentráció játéka. A 18 lyukas pályán könnyebb és nehezebb akadályokkal kell megbirkózni a versenyzőknek, a cél pedig, hogy a labda minél kevesebb ütéssel jusson el a lyukba. Balatongyörökön 21 éve szervezik meg a Balaton Kupát, amely országszerte nagy népszerűségnek örvend.

„Úgy gondolom, hogy két embertípus létezik: valaki vagy elsőre beleszeret ebbe a játékba, vagy az első után soha többet nem fog ütőt a kezébe. Mi az előbbiekhez tartoztunk, és ahogy itt elnéztük, elég sok ilyen ember van. A jelenleg játszó játékosok között is nagyon sok nyaraló van, akiknek itt van telkük, vagy csak évről évre visszajárnak ide nyaralni.” - mondta az egyik versenyző, Schrotter Judit.

A balatongyöröki versenyre nem csak hazánkból, hanem a szomszédos országokból is érkeztek játékosok. Liviu Badiu Temesvárról utazott a Balaton-partra feleségével. Ők is évek óta visszajárnak a Balaton Kupára, azt mondja, csak a játék kedvéért indulnak el otthonról minden évben.

„Szeretjük a minigolfot, mert a feleségemmel és a fiammal együtt Romániát képviseljük. Sajnos az utóbbi években sok versenyző abbahagyta a játékot, így csak mi hárman maradtunk, hogy képviseljük az országot.” - mesélte a temesvári játékos, Liviu Badiu.

A Balaton Kupán a versenyzők női, férfi, ifjúsági és páros kategóriában is indulhattak. A három napos versenyre összesen harminckét nevezőt vártak a szervezők, közülük többen rendszeres visszatérők. A családi vállalkozásként működő balatongyöröki minigolfpálya a nyaralók körében is nagyon népszerű, a rendszeres versenyzők pedig barátság is szövődött az évek során.

„Én úgy gondolom, hogy az országban az egyik legnépszerűbb verseny a Balaton Kupa, habár most kevesebben vagyunk, mint az elmúlt években. Ennek az az oka, hogy a senior Európa Bajnokság is jelenleg zajlik, így ott kilenc versenyző szerepel, képviseli hazánkat.” - tájékoztatott Papp Máté, a verseny szervezője, Papp Máté.

A szervezők bíznak a versenyzők játékos kedvében, így a jövőben is évről évre megszervezik majd a minigolf bajnokságot a Balaton-parton.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár