+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Olcsóbb a vonatjegy, ha kukac jelet lát
2017. augusztus 11. péntek 11:19 - Keszthely
Olcsóbb a vonatjegy, ha kukac jelet lát
Tizenöt százalékkal kerülhet kevesebbe a vonatjegy augusztus huszonhétig. A már korábban bevezetett kedvezmény a Balaton és a Velencei tó térségére vonatkozik, amennyiben ez az úticél vagy a tavak mentén közlekedünk. Az akció csak az interneten megvásárolt jegyekre érvényesíthető. Az érintett járatokat a menetrendben megjelölte a vasúttársaság.

Így néz ki a mobiltelefon kijelzőjén egy elektronikus vonatjegy. Szinte nincs olyan utas, aki ne hallott volna a már 2008-ban bevezetett és folyamatosan fejlődő szolgáltatásról. Csóka József Bükről érkezett és egy vonatra várakozott a keszthelyi vasútállomáson.

"Természetesen hallottam róla, de én a korom miatt nem tudom igénybe venni. Már több barátomnak, ismerősömnek ajánlottam, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, hogy ilyen alkalom van, illetve ezt meg lehet lovagolni." - mondta el Csóka József.

Ha a Balatonra vagy a Velencei tóra interneten keresztül váltja meg a vonatjegyét, augusztus huszonhetedikéig tizenöt százalékkal olcsóbban utazhat, bizonyos járatokon. Boros Szilvia a kisfiával Budapestről érkezett és ő is használja az elektronikus jegyvásárlási rendszert.

Boros Szilvia: "Egyébként igénybe vettük anno az 50 %-os kedvezményt, amit biztosított a MÁV. Most már, hogy elmúlt a gyermek 6 éves, most már 33 %, de figyelni szoktam akár az akciós lehetőségeket, akár a kedvezményeket."

A kedvezménnyel a MÁV-START nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az utasok egyrészt magasabb számban használják az elektronikus jegyvásárlási rendszert, másrészt a kevésbé kihasznált időszakokra próbálják terelni az utasforgalmat.

"A menetrendi keresőben @-cal jelölt vonatokra érvényesek, online vásárolhatók meg és ebben az esetben 15 % kedvezményt biztosítanak. Ezeket a jegyeket bármilyen arra alkalmas eszközön - tehát laptop, tablet, okostelefon - lehet bemutatni a vonaton a jegyvizsgálónak. Természetesen otthon ki is lehet nyomtatni és így is fel lehet mutatni. Ezeknek a jegyeknek az az előnye, hogy elkerülhető a pénztári sorban állás illetve a túlzsúfolt vonaton való utazás." - nyilatkozta Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvívője.

Az e-Balaton és az e-Velence jegyekből a bevezetés óta eltelt közel másfél hónap leforgása alatt több, mint 12.500-at értékesítettek. Az elektronikus vonatjegyek egyre népszerűbbek az utasok körében: erőteljesen növekszik az eladások száma. A tavalyi növekedés tizennyolc százalékos volt. Az idei év első félévében az online jegyvásárlások száma harmincöt százalékkal több, mint 2016 hasonló időszakában. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó