+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hálaadás a keszthelyi évekért
2017. augusztus 14. hétfő 16:41 - Keszthely
Hálaadás a keszthelyi évekért
Négy év után távozik a Fő téri plébániáról Tódor Szabolcs. A veszprémi érsek Bucsuszentlászlóra helyezte át a gyergyószentmiklósi születésű papot. A vasárnap esti misén nagy számban megjelent hívek, iskolák, az egyházközség és a város képviselői búcsúztak el Szabolcs atyától.

Tódor Szabolcs Gyergyószentmoklóson született 1986-ban. A veszprémi főegyházmegyés növendéket 2013 júniusában szentelték pappá. Kispapként már többször megfordult Keszthelyen, diakónusként 5 évet töltött a városban.2013-tól szolgált első állomáshelyén, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia káplánjaként. Prédikációja keretében elmondta, nem szeretne búcsúzni, inkább hálát szeretne adni a Jóistennek az itt eltöltött évekért.

„Újra és újra megtapasztaltam azt, hogy a keszthelyi, a zalai népnek a szeretete rendkívüli. Ismerős a mondás sokatok számára, sőt…az egyik kolléga is a Szombathelyi Egyházmegyében így búcsúzott és amikor átküldte az e-mailt, nagyon örültem neki: Zala megye a jóság földje.” - mondta el Szabolcs atya. 

A hívek elsősorban humoráról, közvetlenségéről és az egyházi zene iránti szeretetéről ismerték meg a fiatal atyát.  A Fő téri és a Szent Család templom mellett Cserszegtomajon és alkalmanként a környékbeli településeken is misézett. Nem csak a hívekkel, hanem ministránsokkal is nagyon jó kapcsolatot ápolt.

„Nagy lelkesedéssel, nagy szívvel és még nagyobb léptekkel városszerte mindenki, mindig megismert.” - humorral és szeretettel köszönte meg búcsúzó kollégája munkáját Tál Zoltán. A plébánoson kívül a templom kórusa, a Csány-Szendrey iskola és Ranolder iskola diákjai, vezetése, valamint a ministránsok búcsúztatták Tódor Szabolcsot. A város nevében Ruzsics Ferenc polgármester elmondta, fáj, de el kell fogadni Márfi Gyula érsek döntését az áthelyezésről. Tódor Szabolcs örömét fejezte ki, hogy Zalában maradhat. Augusztus 16-al a híres búcsújáró helyen, Bucsuszentlászló és filiái mellett a pölöskei plébánia plébánosa lesz. Célja, hogy megismerje az ottani embereket és jó közösséget alakítson ki a hívekkel.

„Remélem, hogy ott is majd ilyen szeretettel tudok feléjük közeledni – nyilván nehézségek mindenütt vannak, mert emberekkel dolgozni nem könnyű -  de mindent megteszek azért, hogy ott is jó legyen.” - nyilatkozta televíziónknak Tódor Szabolcs. 

A búcsúmisére nagy számban érkeztek hívek, akik mind személyesen is elköszöntek a kilenc éves keszthelyi pályáját lezáró Tódor Szabolcstól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus