Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Origó nyelvvizsgahely lesz a VSZK novembertől
2023. okt. 25. szerda | Keszthely
Origó nyelvvizsgahely lesz a VSZK novembertől
Origó nyelvvizsgahely lesz a Keszthelyi VSZK. Novembertől már három nyelvből tehetnek le itt vizsgát az érdeklődők. Az intézményben is nagyon fontosnak tartják az idegennyelv oktatását, mivel a vendéglátás és turizmus területén kifejezetten hasznos ez a tudás.

Zajlik az angol óra a VSZK-ban. Heti több órában tanulnak a diákok idegen nyelvet. Az angol mellett a német alapjait is el lehet sajátítani az iskolában. Kisebb csoportokban, kezdő, illetve haladó szinten kapják a képzést. A tanulók is fontosnak tartják, hogy legalább egy másik nyelven meg tudjanak szólalni.

„Azért tartom fontosnak, hogyha esetleg külföldön szeretnék dolgozni a szakmánkban, akkor elég nagy segítség lehet a jövőben. Meg pénzkeresésből is nagyon jó.” - mondta el Farkas Boglárka.

A nyelvtanulásnak több haszna is van. A folyamatos fejlődés a boldogság egyik kritériuma. Frissen tartja és fejleszti az agyat, élvezhetőbbé tehet egy külföldi kirándulást, új kultúrákba nyerhetünk általa bepillantást és segít a kapcsolatépítésben is. Az oktatók is úgy tartják, hogy hangsúlyosan kell figyelmet fordítani az idegen nyelv tanítására.

„A nyelvtudás és a nyelvvizsga mindenféleképpen azt gondolom, hogy fontos. Nemcsak a vendéglátó szakmában, hanem azért, mert ugye tudjuk, Magyarország itt van Európa közepén, nagyon unikális a nyelvünk. És egyszerűen anélkül, hogy világnyelvet beszélnének, nem fognak tudni boldogulni. A nyelvvizsga az meg ugye, habár most már nem mindenhol kötelező, a továbbtanulás szempontjából rettenetesen fontos.” - fogalmazott Németh-Savanyó Szilvia oktató.

A turizmus és a vendéglátás területén nagyon fontos az idegennyelv tudás. A turisták között ugyanis szép számmal fordulnak elő külföldiek. A KSH adatai is azt mutatják, hogy a nyári időszakban nőtt a más országokból érkező vendégek száma. A nyelvtudás fontos szintmérője a nyelvvizsga. Több féléből is lehet választani. Az ország legrégebbi intézménye az Origó Nyelvi Centrum, melynek hazánkban több, mint 60 vizsgahelye van. Novembertől a VSZK is az lesz.

„Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek. Valóban november hónaptól már ténylegesen megkezdődik a nyelvvizsgáztatás itt a Keszthelyi VSZK-ban. Angol, német és orosz nyelven is lehet nálunk vizsgázni. Tehát az eddigi lehetőségek, amelyek Keszthelyen megvoltak, azok ki is bővültek, hiszen az orosz nyelv a mi oktatóinknak köszönhetően kerül föl majd a lehetőségek közé.” - osztotta meg Fisli István igazgató.

A VSZK-ban természetesen nemcsak az itt tanuló diákok tehetik le a nyelvvizsgát. Minden korosztálynak lehetősége van jelentkezni az írásbeli és szóbeli megmérettetésekre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
| 2023. nov. 22. szerda 17:00 | Keszthely
A Hotel Helikonban tartott pályaválasztási nyílt napot a VSZK.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
20:18
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
KREA TV
21:52
Aktív aranykor
22:00
Híradó
22:15
22:45
Kvantum
23:18
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.