Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Háziorvosi praxisokról és újabb útfelújításokról döntöttek
2023. dec. 14. csütörtök | Keszthely
Háziorvosi praxisokról és újabb útfelújításokról döntöttek
A háziorvosi praxisok támogatásáról és útfelújításokról döntött csütörtöki soros ülésén a keszthelyi képviselőtestület. A 2023-as esztendő utolsó soros tanácskozásán arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik az alapellátást. Az idei tartalékból és a vártnál magasabb bevételekből folytatódik a Vaszary Kolos utca felújítása, de a Zámor csapadékvíz elvezetési problémáit is orvosolni kívánják.

Ahogy korábban, most is hozzájárul a háziorvosi praxisok finanszírozásához az önkormányzat. A városvezetés megegyezett az alapellátásban dolgozó háziorvosokkal gyermekorvosokkal és fogorvosokkal. Az önkormányzati hozzájárulást, praxisonként éves szinten 1,2 millió forintra emelték.

Manninger Jenő polgármester: „Erre elsősorban az infláció miatt volt szükség, másrészt abban is megegyeztünk, hogy a következő években a KSH inflációs indexével fogjuk mindig korrigálni évente ezt az összeget. Ezzel is kifejezi az önkormányzat, hogy milyen fontosnak tartja az illetékes területen, vagyis Keszthely város területén dolgozó alapellátásban résztvevő orvosoknak a munkáját.”

Az idei utolsó soros ülésen a büdzsét érintő kérdésekre is sor került. A polgármester arról számolt be, hogy költségvetési szempontból jól alakult az év vége.  Az általános tartalék, az iparűzési adóbevétel többleteivel és az egyéb bevételnövekményekkel együtt 170 millió forint. Ennek felosztásáról döntöttek. Elsősorban járdák és utak burkolatának javítására van igény a lakosság részéről.

„Vaszary utcában a második ütem előkészítése. A Deák utca és a körforgalom közti részre tettünk 60 millió forintot, a Lóczy utcában, a Zámorban árok lefedésére és járda kialakítására 30 millió forintot, Vásártéri útcsatlakozás burkolat felújítására 13,7 millió forintot és szerepel még például a Zámor térségét érintő vízügyi feladatok felmérésére 10 millió forint. Itt az elmúlt napok esőzései kapcsán is lehetett látni, hogy rendkívül fontos egy beavatkozás előkészítése” - tette hozzá a polgármester. 

A városvezetés még készül újabb útfelújításokra, de ez már a következő évi büdzsét fogja érinteni. A tervek közt szerepel például a Lovassy utca folytatásában a Zsidi út beruházása.A Szalasztó utca egy kormányzati projektben van benne, mint a kastély körüli úthálózat része.  Ennek kezdését az önkormányzat is várja.A polgármester úgy látja, az önkormányzat idén jelentős útfelújításokat végzett el. Teljesen vagy részben megújult a Sörház, az Erzsébet királyné és a Vaszary Kolos utca.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
| 2023. máj. 4. csütörtök 16:16 | Keszthely
A képviselők egyhangúlag, hét igen szavazattal fogadták el az előterjesztést.
| 2023. már. 30. csütörtök 18:33 | Keszthely
A márciusi soros ülésen a Fenyves allé beépíthetősége volt a legfőbb kérdés.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.