Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Két utcát aszfaltoztak le Vonyarcvashegyen
2022. jan. 20. csütörtök | Vonyarcvashegy
Két utcát aszfaltoztak le Vonyarcvashegyen
Mintegy 16 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és önerőből aszfaltoztak le két utcát Vonyarcvashegyen. A szerdai átadón elhangzott, az önkormányzat kiemelt célja a közel 40 kilométeres úthálózat megújítása. A település több esetben is nyert különböző kormányzati pályázatokon, ezeknek köszönhetően megújul a Szent Mihály-kápolna és az egészségház, de minibölcsődét is létesítenek.

515 méter hosszan és 4 méter szélességben aszfaltozták le a Horváth László és a Rózsa utcát Vonyarcvashegyen. A beruházás mintegy 16 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból és önkormányzati önerőből valósult meg. A településen 40 kilométer az úthálózat hossza, ezt az elmúlt másfél évben folyamatosan újították fel különböző pályázati lehetőségeknek köszönhetően. Az útszakasz átadásán elhangzott, minden megvalósult beruházás ünnep Vonyarcvashegy életében.    

„Mivel kiemelt turisztikai célpontok közé tartozik településünk, nagyközségünk, ezért fontos vállalásunk volt, amikor a jogkört is átvettem, illetve a tisztelt képviselőtestületnek, hogy folyamatosan az úthálózatunkat fejlesszük, és minél jobb minőségűvé próbáljuk tenni. Ez pályázati úton volt, illetve önerőből is. Most az öröm az, hogy ezeket az utakat át tudtuk adni minőségileg nagyon megfelelően.” - tájékoztatott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Pali Róbert kifejtette, fontos, hogy ne csak településtáblákon belül, hanem régióban is gondolkozzanak a községek. Hozzátette, a környéknek erős Keszthelyre van szüksége, hiszen így tud igazán fejlődni. Manninger Jenő elmondta, az elmúlt időszakban nagyon sok hasonló átadás volt. A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, a Magyar falu program nagyon sikeres, a Zala 2-es sz. választókerület mind a 98 jogosult települése nyert már pályázatot mintegy 7 milliárd forint értékben, ezek többsége az utak, járdák felújítását célozta.

„A Magyar falu programból és a Belügyminisztérium támogatásából  újulnak meg az utak. Itt a környező településeken is több ilyen van, tehát Gyenesdiáson is egy nagyszabású útfelújítási program volt, Györökön is nyertek el egyébként Magyar falu programból útfelújítást, és ezért jó, hogy Vonyarcon is tudtak egyet lépni előre. Vonyarcon számos más intézményi felújítás és olyan projekt van, például a vonyarci kápolnára is 80 millió forint, amit most kezdenek el, de az utakat is folyamatosan újítani kell, és az elmúlt évtizedekben erre viszonylag kevés pénz volt.” - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A Szent Mihály-kápolna felújítására az egyházkerülettel közösen nyert pályázatot Vonyarcvashegy, ennek a munkálatai várhatóan márciusban kezdődnek. A kápolnadomb alatt családbarát pihenőhelyet alakítanak ki korszerű vizesblokkal, ami a kerékpározók kényelmét is szolgálja. Szintén a Magyar falu programnak köszönhetően megújul az egészségház, ez régi vágya a településnek. Minibölcsődét is kialakítanak több szomszédos községhez hasonlóan. Emellett elkészült az iskola teteje, azonban itt is további beruházások várhatók az idei évben.         

Regman Karola - Keszthelyi TV         

| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Időjárástól függően várhatóan egy hétig tartanak a burkolatjavításai munkálatok.
| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
| 2023. nov. 7. kedd 16:44 | Keszthely
A rekonstrukció régi vágy volt a választókerületben.
| 2023. ápr. 6. csütörtök 17:44 | Alsópáhok
A 1,5 kilométeres útszakasz hamarosan elkészül, így újra átadhatják azt a forgalomnak.
| 2021. dec. 7. kedd 15:32 | Keszthely
A kivitelező kedden kezdte meg a burkolat terítését.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
10:15
Választás 2024
11:15
Göcsej filmfesztivál
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
18:52
Aktív aranykor
19:00
Híradó
19:15
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.