Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Lepke teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén
2023. már. 20. hétfő | Vonyarcvashegy-Balatongyörök
Lepke teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit. A hétvégi program számára jókor jött a kiváló, kiránduláshoz ideális időjárás. Az idén megrendezett harmincharmadik “Lepke” teljesítménytúra a vonyarcvashegyi vasútállomástól indult.

Már reggel hét órától várták az egyéni túrázókat a vonyarcvashegyi vasútállomáson, ami a program start- és egyben célállomása is volt. Három táv közül lehetett választani: 15, 25 és 40 km. A legtöbb jelentkező már gyakorlott túrázó volt - mint például Józsa Róbert és felesége: "Nagyon rég óta járunk erre a túrára. Még amikor gimnazisták voltunk, akkor az akkori tanárunk mutatta meg ezt a helyszínt. Kaposvárról érkeztünk, és most ez a 30. évfordulós túránk itt jelenleg. Reméljük, tudjuk teljesíteni. 25 kilométerre megyünk, és nagyon jó az idő, úgyhogy szerintem minden adott egy jó túrához nekünk ma."

A túrára jelentkezhettek fiatalok és idősek egyaránt. A program szervezésében körülbelül negyven-ötven fő vett részt. A legtöbben a környékről jelentkeztek, de az ország távolabbi pontjairól is érkeztek természetkedvelők. A rövidebb távra többgyermekes családok is beneveztek. Vajda Mihály és testvére, Vajda Márton Barnabás a kishúgukkal és édesanyjukkal vágtak neki a távnak. A fiúk ezt mondták: "Itt lakunk Vonyarcon, és az apukánk az egyik ellenőrző ponton van, először a cseri kapuhoz megyünk.- Már egyszer voltunk egy kint alvóson, de teljesítménytúrán még nem. Reméljük, bírni fogjuk a távot."

Az útvonal a Keszthelyi-hegység területén vezetett. Voltak, akik kutyástól indultak a gyalogútra. A túra egyben a PELSO Kupa része is volt.

A büdöskúti pihenőnél forró teával, zsíros kenyérrel várták a résztvevőket, akik a kellemes időben igazán családias hangulatban érezhették magukat. Összesen tizennégy ponton lehetett pecséteket gyűjteni. A Forrásvíz Természetbarát Egyesület tagságán és segítőin túl fontos szerepet vállalt a szervezésben a Keszthelyi Asbóth Sándor iskola is.

Gálné Németh Ildikó, az egyesület elnöke elmondta: "A természetjárók alakították ki, illetve hozták létre annak idején önmaguknak szervezett módon, bizonyos túraútvonalak kijelölésével; és hát végül is a teljesítmény benne van, tehát az egyik a kilométer, illetve az idő teljesítmény. Pontokat lehet gyűjteni és a Magyar Természetjáró Szövetségnél különböző fokozatokat lehet elérni ezzel."

A program sikerét jelzi, hogy a “Lepke” teljesítménytúrán több, mint ötszáz természetkedvelő vett részt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Balatongyörök
Hét balatongyöröki pincészet kínálta a hétvégén saját, tájjellegű borait a “Tavaszi Becehegyi Bortúra” borkóstoló keretében.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Szakmai tanácskozást követően megtekintették Keszthely látnivalóit.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Az erdész szakma iránt érdeklődőket várták a Nagymezőre.
| 2024. jan. 30. kedd 16:52 | Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység kedvelt helyszín a túrázók körében.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
09:30
Hittel,lélekkel
09:40
KREA TV
09:52
Aktív aranykor
10:00
Híradó
10:15
10:45
Kvantum
11:18
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.