Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Helikon: jó idő és jó hangulat volt a kísérőprogramokon
2024. ápr. 26. péntek | Keszhely
Helikon: jó idő és jó hangulat volt a kísérőprogramokon
Nincs Helikon kísérőprogramok nélkül: idén is a Főtér volt ezeknek a központi helyszíne. A fiatalok versenyen kívül mutathatták be tudásukat a “Tiéd a színpad” rendezvényen, de a Várkertben is zenés programmal várták diáktársaikat. Este Punnany Massif koncert zárta a napot.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium “Hétkereszt” névre hallgató zenekara a Várkertben szolgáltatott talpalávalót. 2021-ben kimondottan a Helikonra készülve alakultak meg, így 2022-ben itt léptek fel először. Ilyés Álmos, a zekekar nevében elmondta: "Ott arany minősítést szereztünk egy Blahalouisiana-számmal. Ebben az évben ugyanúgy egy Blahalouisiana-számot hoztunk, nem ugyanazt. A zenekarunkra inkább az ilyen alternatív rock, kicsit jazzes, kicsit funkysabb, kicsit népdalosabb [zene jellemző], szóval így mindennek így a keveréke igazából."

A diákoknak is nagyon tetszett a soproni zenekar fellépése. Nagy Simon Budakesziről, a  Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumból érkezett: "Nagyon jól érzem magam, itt a hangulat extra. Tavalyelőtt is voltunk itt és nagyon sok programlehetőség van. Most itt egy koncert volt, ami rendkívül jó volt. Az iskolai kórussal jöttünk és reméljük, elhozunk egy jó helyezést." Barátja, Tóth-Hetényi Zsombor így folytatta: "Tegnap éjszaka érkeztünk, nagyon jó a szállásunk, élvezzük Keszthelyt. Reméljük, jó lesz a program, és tényleg: egy jó helyezés jó lenne."

A “Tiéd a színpad” program keretében a Főtéren felállított színpadon léphettek fel a diákok. Eközben javában zajlott a Helikon óriásbetűk közös megfestése, a “Fújhatod”. "Mi most egy nagy Helikon-feliratot fogunk kifesteni egy tematika alapján. Az eddigi években mindig magunk rajzoltunk, de most egy tematikát követünk és a hátoldalán lesznek majd saját rajzok. Mi eddig nagyon jól érezzük magunkat, mert volt fellépésünk, meg meg is hallgattuk a többieket és nagyon tetszenek a programok is" - mondta el az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, Kalincsák Júlia.

A nap fénypontja a Punnany Massif esti koncertje volt. A huszonegy esztendős együttes néhány tagja is részt vett diákként a Helikonon, és együttesként sem először jártak itt. Az egyik alapító, Farkas Roland "Wolfie" ezt mondta: "Már több ízben voltunk itt Keszthelyen. És hát már önmagában az, hogy ez egy fiataloknak, gimnazistáknak szóló rendezvény, már az energetizál minket; mert most már kezdünk mi is kicsúszni az időből, nem vagyunk mai csirkék. Most újból fiatalnak érezhetjük magunkat."

A Punnany Massif együttes egy másfél órás, nagy sikerű koncerttel zárta a Helikon első napját.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
A három keszthelyi fődíjból kettőt a komolyzenei kategóriában hódították el.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is rangos zsűri bírálja a tanulókat a Helikonon.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Április 25-e és 27-e között szervezik meg a dunántúli ifjúság legnagyobb kulturális seregszemléjét.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
09:32
Természetvédelem határok nélkül
10:00
Híradó
10:45
Göcsej filmfesztivál
11:36
Épí-tech
12:00
Képújság
18:00
18:30
Göcsej filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.