Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Együttműködési megállapodásokat írtak alá a közgyűlésen
2024. ápr. 26. péntek | Badacsonytomaj
Együttműködési megállapodásokat írtak alá a közgyűlésen
A Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is együttműködési megállapodást kötött a Balatoni Szövetség. A felek több fejlesztést és erősödő idegenforgalmat remélnek ettől. A tó menti önkormányzatokat tömörítő szövetség szerdán, Badacsonytomajon tartotta közgyűlését.

A magyar tenger védelme minden szempontból fontos a Balatoni Szövetségnek. A beépíthetőség vagy a nádasok kérdése az elmúlt évben is terítéken volt. A tavalyi évük nem volt egyszerű. Bár kisebb eredményeket értek el, a tagok hangsúlyozzák, hogy minden egyes lépést sikerként könyvelnek el. 

„Az építési törvénnyel kapcsolatos feladatok azok még visszavannak. Tehát van belőle vissza egyeztetések megtörténtek megyénként. Kettő megyében ott voltam, ugye Somogyban, illetve Keszthelyen a zalaiaknál. Veszprémbe nem tudtam elmenni, de voltak munkatársak, akik képviselték a Balatoni Szövetségnek az ezzel kapcsolatos véleményét. És ez a fontos, hogy ezek elhangozzanak és szerepeljenek valamifajta írásos formában is.” - mondta el Lombár Gábor elnök.

A szövetség legutóbbi közgyűlésén elfogadták a tagok azt, hogy együttműködési megállapodást írjanak alá az MTÜ-vel. Ez több szempontból is jelentős lépés. A településeket kérték, hogy fogalmazzák meg azokat a fejlesztéseket, amelyeket meg kívánnak valósítani, ezeket pedig az MTÜ tudja megpályázni. Hangsúlyozták, ez mindkét félnek nagy eredmény. 

„Most már mondhatom, hogy dolgozni fogunk közösen a jövőben, hogy minél többen látogassanak el ide, hogy a belföldi turisták körében, valamint külföldre is el tudjuk vinni azt a hírt, hogy a Balaton gyönyörű tavasszal is, ősszel is, és jöjjenek minél többen.  Számtalan olyan attrakció és lehetőség van itt, amiért érdemes idejönni. Nem beszélve azokról a fejlesztésekről, amik az utolsó években történtek.” - fogalmazott Erdei Bálint, az MTÜ turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese.

A balatoni településeket magába tömörítő szövetség tagjai egyhangúlag fogadták el azt is, hogy a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is legyen együttműködési megállapodásuk. A jelenlévők örömmel fogadták ezeket az összefogásokat. 

„A Magyar Turisztikai Ügynökségtől lehet például pályázatokra pénzt kapni, a balatoni minősítő rendszerekben részt vesznek. Azt gondolom, hogy a minőségi turizmusnak ez is egy ilyen ügye, amiben együttműködünk a kormányzati szervekkel.”  - osztotta meg Manninger Jenő polgármester.

A közgyűlésen szó esett az idei év munkatervéről, a balatoni nádasok helyzetéről és a korszerű világítási rendszerek kérdéséről is. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 20. szerda 13:39 | Keszthely
A Balatoni Szövetség keszthelyi elnökségi ülésén tárgyaltak az algavirágzásról, mederkotrásról.
| 2023. aug. 4. péntek 18:22 | Keszthely
Lombár Gábor körlevélben figyelmeztette az érintett települések vezetőit.
| 2023. júl. 12. szerda 18:08 | Keszthely
Az akciót 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség.
| 2023. jún. 15. csütörtök 18:06 | Keszthely
A zökkenőmentes turisztikai szezon érdekében emelte fel szavát a Balatoni Szövetség.
| 2022. máj. 18. szerda 16:23 | Keszthely
Várják a jelentkezőket.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Göcsej filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Göcsej filmfesztivál
20:47
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Göcsej filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.