Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A pedagógusok támogató szemléletét ismerték el
2024. ápr. 23. kedd | Keszthely
A pedagógusok támogató szemléletét ismerték el
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület. A szakmai programon gyógy- és többségi pedagógusok is részt vettek. A tanácskozáson a legmodernebb szakmai kutatási eredményekről számoltak be és az Inkluzív Pedagógus Díjat is átadták szombaton.

Az Inkluzív Pedagógus Díjat 2022-ben alapította a Szemfüles Egyesület.  Az volt a céljuk, hogy elismerjék azokat a többségi – azaz gyógypedagógiai ismeretekkel nem rendelkező – pedagógusokat, akik hatékonyan segítik és támogatják a sajátos nevelési igényű gyermekeket.  

A szülők jelölése és a Szemfüles Egyesület elnökségének döntése alapján a díjat Mikusiné Szabó Csilla, a Keszthelyi Életfa Óvoda pedagógusa kapta. 

„Meglepődtem, nagyon örültem neki, nem számítottam rá és nagyon nagy öröm számomra és elismerés. Nagyon szépen köszönöm a szülők bizalmát, szeretetét, akik szavaztak rám, úgyhogy nagyon hálás vagyok” - nyilatkozta a díjazott. 

Minden gyermek életének célja, hogy a társadalom sikeres tagjává váljon. A szocializáció az óvodában, iskolában történik – mondta Vaszily-Hegedüs Andrea. A szervező egyesület elnöke hangsúlyozta, a gyógypedagógiai fejlesztés önmagában kevés, a többségi pedagógusok befogadó szemlélete is nélkülözhetetlen ehhez a célhoz. 

Zsombok Helga születése óta mozgáskorlátozott. A most középiskolás lány a rendezvényen rámutatott, az óvoda volt az első közössége, ahol az óvónők folyamatosan segítették fizikailag és mentálisan. 

„Az óvoda volt az első olyan közösség, amibe bekerültem és ők tették ezt nagyon kellemes élménnyé, ahol tényleg azt érezhettem, hogy rögtön a szeretetteljes, elfogadó közösség tagjává válhattam és ahol szinte minden programban részt tudtam venni. Ők voltak azok, akik mindezt lehetővé tették, nélkülük ez nem ment volna.”

A Szemfüles Egyesület programjára főleg gyógypedagógusok jöttek. A szervezet célja, hogy minél több többségi pedagógus is részt vegyen az ilyen rendezvényeken és közösen gondolkodjanak. A programot a gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezték meg. 

Vaszily-Hegedüs Andrea egyesületi elnök: „Ezt a napot 2016 óta ünnepeljük és most mi úgy döntöttünk, hogy abból az összegből, ami az adó 1 % felajánlásából érkezett meg, egy olyan rendezvényt szervezünk, ahol sok pedagógust, többségi- és gyógypedagógust és egyéb szakembert elérünk és a legmodernebb és a legújabb szakmai, kutatási eredményekről tudunk egy kis ízelítőt bemutatni nekik.”

A szakmai konferencián logopédusok, pszichológusok, TSMT terapeuta és fejlesztő pedagógus is tartott előadást. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
Logopédus szakmai napot tartottak Keszthelyen.
| 2015. már. 10. kedd 10:45 | Keszthely
A Logopédia Európai Napján tartott nyílt napot a Szemfüles Egyesület, népszerűsítve a helyes beszédet.
| 2023. jún. 14. szerda 18:00 | Keszthely
28 aktív dolgozó mellett hárman díszdiplomát vehettek át.
| 2022. okt. 5. szerda 17:29 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium pedagógusai is részt vettek az országos sztrájkban.
| 2022. jún. 8. szerda 17:38 | Keszthely
A nevelőkről szóló ünnepségen méltatták munkájuk fontosságát.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
06:00
Hargita TV
06:22
Savaria Filmfesztivál
06:39
06:41
Bagye Juon
07:00
Híradó
07:45
KÖZÉRT
08:15
Balasport 2023
08:45
KREA TV
09:00
Hargita TV
09:22
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.