Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A kórház és a Balaton-parti fejlesztés is téma volt
2024. ápr. 18. csütörtök | Keszthely
A kórház és a Balaton-parti fejlesztés is téma volt
A kórház támogatásáról, béremelésről és pályázatok beadásáról is döntöttek a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen. Bérlakás felajánlásán túl már pénzzel is segíti a szülészet újraindítását az önkormányzat. A képviselők jóváhagyták, hogy 2,6 milliárd forint értékben igényeljen támogatást az önkormányzat a Városi strand új főbejárati épületére, parkoló és zöldfelületek kialakítására

A Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár dolgozóinak béremeléséhez szavazott meg forrást a testület. Átlagosan 10-16 százalékkal nő a munkatársak fizetése. Az emelés májusban lép hatályba, a költségeket a teljes dolgozói létszámra kalkulálva állapította meg a grémium. 

Folytatódik a Kossuth Lajos utca 30. szám alatti épület homlokzatának felújítása. A tourinform iroda után az épület északi homlokzatát is rendbe teszik. A városvezetés célja, hogy a sétálóutca arculata egységes legyen, ezért folyamatosan újítják fel az épületek külsejét.

Sürgősséggel tárgyaltak két további napirendet a rendkívüli ülésen. A Balaton-parti sétány és parkoló pályázatának beadásáról döntöttek a képviselők. A sportpálya helyén új főbejárati épületet terveznek, melyben pénztárakat, mosdókat, kiszolgáló helyiségeket, büféket alakítanak ki. Pihenő zöldfelület és dísztér fogadja majd az embereket.

A másik pályázatban a Városi strand déli bejáratánál lévő parkolót bővítik további 171 férőhellyel. Utat építenek, rendezik a zöldterületet – ami sportfunkciót is kap – játszóteret és vizesblokkot építenek. 

Manninger Jenő polgármester elmondta, az uniós keretösszeget elkülönítették már Keszthelynek, de a kiírásnak megfelelő pályázatokat be kell adni. 

„A két projektnek az együttes összege 2,6 milliárd forint, jelentős fejlesztés lesz. A pályázatot beadjuk, utána jóváhagyják, utána megkezdődik a tervezés, várhatóan a kivitelezési munkálatok jövő évben kezdődhetnek el, ha teljesen kész vannak a tervek, amelyeket lényegében már korábban elkészítettünk. Keszthely Város Önkormányzata azt hiszem még sosem volt ennyi tervvel kész a következő időszakra, mint most. Ezek a tervek már készen vannak, csak kisebb módosítások szükségesek” - nyilatkozta Keszthely polgármestere. 

Újabb lépéseket tesz az önkormányzat a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás újraindításáért. Manninger Jenő elmondta, bár nem önkormányzati feladat a kórház működtetése, de a keszthelyiek érdekében, amit lehet, megtesznek. 

Önkormányzati bérlakás felajánlásán túl most 15 millió forint támogatást szavazott meg a testület az ellátás mielőbbi visszaállítása érdekében. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 25. csütörtök 12:22 | Keszthely
Mozgalmas és eredményes turisztikai évet zárt Keszthely és idén is sok rendezvény lesz.
| 2023. nov. 30. csütörtök 18:01 | Keszthely
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:22 | Keszthely
24 napirend került a grémium elé csütörtöki testületi ülésén.
| 2023. ápr. 27. csütörtök 17:50 | Keszthely
Szót ejtettek az önkormányzati bérlakások vételárának megállapításáról is.
| 2023. ápr. 13. csütörtök 17:31 | Keszthely
A városatyák négy napirendi pontot tárgyaltak a csütörtöki rendkívüli ülésen.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.