Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tavaszi testébresztő Gyenesdiáson
2024. ápr. 16. kedd | Gyenesdiás
Tavaszi testébresztő Gyenesdiáson
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson. A tornacsarnok bőséges helyet biztosított arra, hogy a település lakói megmozgassák télen ellustult végtagjaikat. A “Gyenesi testébresztő” programot a József Attila Művelődési Ház szervezte.

Már tavaly óta tervezték a gyenesdiásiak, hogy tető alá hoznak egy olyan programot, ami a sportolásról, a testmozgásról szól. Nem csak közös aerobic edzésen vehettek részt a helyiek, hanem különféle egészségmegőrző programokat is szerveztek számukra. Ruzsics Ildikó úgy véli, hogy minden nap kell időt szánni a mozgásra. Hozzátette: "Szerintem ez a program egy nagyon jó dolog, tehát mindenkinek érdemes részt venni rajta, kipróbálni. Most itt láthatjuk pont a Katus Attilának a műsorát, és rengetegen vagyunk rajta. De azt sajnálom, hogy főleg lányok csak, tehát nők. Hol vannak a férfiak?"

Az erősebb nem képviselői valóban kisebb számban voltak jelen. A hölgyek nagyobb érdeklődését talán Katus Attila edző személyének lehet köszönni, aki szintén részt vett a programon és egy körülbelül negyven perces edzést tartott. Így fogalmazott: "Az egészséges életmód nagyon fontos. Látjuk azt is, hogy ha vannak olyan szerencsések az emberek, hogy megöregszenek, akkor látjuk, hogy mi a vége: nagyon nagy energiaszegénység, ízületi problémák, és egyáltalán az emberi test elhasználódik. Tehát ez ellen tenni kell, hogy az élet - főleg a második fele - még mindig jó minőségben teljen. Fiataloknál is nagyon fontos, hiszen meg kell alapozni a jövőt, tehát amit most teszünk, azt a következő évtizedekre fogjuk megtenni."

Az Airforce Tánciskola, valamint az Ugrimanók Torna Klub és a Szan-Dia Fitness Club is bemutatkozott a sportnapon. A művelődési ház a környékbeli sportklubok segítségével, hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a “Gyenesi testébresztőt”. Mészáros Krisztina programszervező az előzményekről elmondta: "Kezdődött azzal, hogy 2022 telén volt már nálunk egy sportember - tehát ez az egész, ahol elindult -, Gera Zoltán labdarúgó, válogatott labdarúgó, ami miatt kezdtünk el ebben gondolkozni, hogy mindenképpen egy kicsit a sportot is behozzuk. Úgyhogy ezzel elindulva, szeretnénk ezt folytatni. Majd meglátjuk, hogy a jövőben ez hogy sikerül."

A délutáni sportnap rendezvényének összeállítása során figyeltek arra, hogy minden korosztály számára kínáljanak hasznos elfoglaltságot. Ki-ki egészsége, állóképessége, érdeklődése és kora szerint vehetett részt az egyes programokon.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. dec. 20. szerda 10:24 | Keszthely
Szemléletformáló bringás nappal várták a gyerekeket a tornacsarnokban.
| 2023. dec. 18. hétfő 16:42 | Keszthely
Január 15-ig várja a korcsolyázás szerelmeseit a keszthelyi jégpálya.
| 2023. dec. 6. szerda 16:09 | Cserszegtomaj
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
22:00
Híradó
22:45
Hargita TV
23:04
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.