Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Operettgála a szépkorúaknak
2024. ápr. 15. hétfő |
Operettgála a szépkorúaknak
Operettgála várta a szépkorúakat Keszthelyen a Balaton Színházban. A „Táncolnék a boldogságtól” elnevezésű esten a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház 4 tagja várta repertoárjával a közönséget. A programot az Aktív Aranykor kezdeményezés részeként Keszthely Város Önkormányzata, a Keszthelyi Idősügyi Tanács, és a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár szervezte meg.

Az operett műfaj népszerűségét igazolja, hogy a közönség megtöltötte a Balaton Színházat. Dr. Kurth Géza így fogalmazott:


„Az operett műfaj maga, mivel hungaricum nagyon szeretem, a dallamos zenét mindenképpen, mivel ingyenes ez külön köszönet, de ha fizetni kell, akkor is szívesen áldozok érte, mint ahogy eddig is szoktam, bármibe kerül.”

Az eseményt az Aktív aranykor címmel megszületett idősügyi koncepció részeként rendezték meg. A kezdeményezést azért hívták életre, hogy megerősítsék a város társadalmi szerkezetét és segítsék a szép korúak egészségének megőrzését, emellett összhangba hozzák az idősek lokálpatriotizmusát a 21. század elvárásaival. A legfontosabb célkitűzése a programnak az idősebb korosztály életminőségének javítása.

„Az operett az nagyon népszerű, főleg az idősek körében, így az Aktív aranykor program keretein keresztül rendeztük ezt meg. A Keszthely város önkormányzatának nagyon fontos célja, hogy az időseknek ne csak szolgáltatásokat nyújtson, ne csak segítse őket, olyan szempontból, hogy könnyebb legyen az életük, hanem aktívvá is tegye őket, és szí}házba jönni az mindig egy aktív cselekvés, a közösségi élet része.” nyilatkozott Manninger Jenő, Keszthely város polgármestere.

A gálaesten elismert előadóművészek  -Debrei Zsuzsanna, Foki Veronika, Bot Gábor és Hertelendy Attila - szórakoztatták a közönséget. Az előadók a legnépszerűbb operett slágerekből válogattak az estére. A feladat nem volt egyszerű, elmondásuk szerint első körben 60 számot írtak össze, majd ebből kellett kiválogatni a legjobbakat. Külön öröm volt számukra, hogy az idősebb korosztálynak énekelhettek. 


„Amit mi át szeretnénk adni az időseknek, az az, hogy önfeledten szórakozzanak, énekeljenek velünk, ne gondoljanak semmire sem, hallgassák a zenét, hallgassák a hangunkat, és ha kedvük támad velünk együtt énekelni, akkor énekeljenek velünk és szórakozzanak, önfeledten. Kétszer 50 percben feledkezzenek el a világ gondjairól és szórakozzanak velünk.”

A programon a részvétel ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött, amihez keszthelyi lakcímkártya és személyigazolvány volt szükséges.

Pelikán Péter - Keszthely TV

X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
22:15
Keszthelyi Szemmel
22:45
Hargita TV
23:04
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.