KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2009-12-14 19:26
Az értelem diadala
Székesfehérvár - Nyerges Attilával és Galambos Nándorral egy finom gőzölgő fekete mellett beszélgettünk hivatásról, turnéról, zenéről és az emlékezés napjáról. Csak hogy még jobban megismerjük őket.

Nemrég jelent meg az együttes új lemeze, a Lélekvesztő. Bemutató turnéjuk a végéhez közeledik, de december 18-án Keszthelyen még láthatjuk-hallhatjuk őket.
Galambos Nándor: Nem sokkal a lemez megjelenése után indult a turnénk, úgyhogy a közönség számára még tényleg újak voltak a dalok, de ez egy pillanatig sem vetette vissza a koncertek hangulatát. Eddig tőlünk még nem volt megszokott, hogy a koncerthang látvánnyal egészül ki, nevezetesen, a hátunk mögé egy ledfal segítségével képeket vetítünk ki.
Nyerges Attila: A dalokat hallgatva mindenkinek kialakul egy kép, hogy mit jelenthet a dal, ennek adhatunk fogódzót, hogy mi mit képzeltünk el.
- Milyen volt eddig az új dalok fogadtatása?
Ny. A.: Mondhatjuk, hogy jó. Eleve színháztermekbe vittük a koncerteket, így „tombolásra” alapból nincs lehetőség. Ez cél is volt, hogy az új dalokat akár a vizuáltechnikával együtt, akár önmagukban jobban lehessen élvezni. Ezért is gondoltunk eleve ülős koncertekre.
- Ezek a komplex fellépések különleges felkészülést is igényelnek?
Ny. A.: A gyakorlati részéhez mindenképp egy nagyon feszes menet és koncentráció szükséges. Egy 10-15 fős stáb dolgozik azon, hogy minden takra menjen.
Hogyan születtek meg dalok?
Ny. A.: A Lélekvesztőnél először történt ideálisan. Én levonultam édesapám szőlőjébe egy hétre a zeneanyaggal, és két-három naponta küldtem föl két-három szöveget a zenekarnak, hogy „ez alakult, nézzétek meg”, és ment át a rostán tulajdonképpen mindegyik minimális változtatásokkal.
G. N.: Ezt azért megelőzte két év, amíg nem jelentettünk meg új dalokat. Ennek a folyamatnak a vége ez az egy hét. Akár a zene, akár a szöveg tekintetében ez egy hosszú időszak, amíg bennünk kavarogtak dolgok, és a megszületés viszonylag rövid időn belül, pár hét alatt megvolt.
December 5-e ötödik évfordulójára emlékezünk, ti hogy élitek meg ezt a napot?
Ny. A.: Újra és újra átéljük, de ehhez nem kell a dátumot megvárni.
Bármikor tesszük ki a lábunkat a határokon túlra, sajnos a mai napig előjön az ott élő emberekből az a kérdés, hogy hogy tehettétek. Ez egy olyan tüske, véleményem szerint, amely örök szégyene marad ennek az országnak, és azért kell emlékezni rá, hogy soha többé ilyesmi ne fordulhasson elő.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés