KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2010-01-12 08:37
Újabb adathalász kísérlet
Ismeretlen személyek újra a CIB Bank nevében e-mailben bankkártya adatokat, illetve az internet bankra való belépéshez szükséges adatokat kíséreltek megszerezni. A levél szövegének megfogalmazásából valószínűsíthető, hogy külföldi elkövetők, rossz magyarsággal készített e-mailjéről van szó.
Újabb adathalász kísérlet

Tekintettel arra, hogy az e-mailek címzettjei nemcsak a bank ügyfelei voltak, a CIB Bank közleményben hívta fel a figyelmet, hogy ügyfeleitől, illetve másoktól semmilyen esetben nem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit, és nem szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására. Azt írják, hogy honlapjukon már több éve figyelmeztetik ügyfeleiket az ilyen jellegű támadások lehetőségére, és tájékoztatják őket a védekezés lehetőségeiről.

Az e-maileket véletlenszerűen küldték el nagy mennyiségben, interneten megtalálható e-mail címekre, tehát nem a CIB Bank ügyfél-adatbázisában található e-mail címekhez fértek hozzá. Hangsúlyozza a bank, hogy sem a banki honlapot, sem a banki internetes rendszert nem érte támadás, hanem közvetlenül az e-mail címzettektől próbáltak meg azonosítókat megszerezni.

A CIB Bank az ál-honlap eltávolíttatásáról haladéktalanul intézkedett, értesítette a hatóságokat, valamint — a bank nevével való visszaélés miatt — feljelentést tesz a rendőrségen. A félrevezető honlapot időközben sikeresen letiltották, az már nem elérhető.

Az illetéktelen adatszerzési kísérletről a CIB Bank a www.cib.hu nyitóoldalán, továbbá a CIB Internet Bank belépő képernyőjén tájékoztatta ügyfeleit, valamint a CIB24 nonstop telefonos ügyfélszolgálat IVR rendszerében is figyelemfelhívó tájékoztatás hallható. Ügyfeleink tájékoztatásáról a fentieken túl egyéb kommunikációs csatornákon (SMS üzenetben, email-ben, valamint levélben is) intézkedünk.

A honlapon kívül a CIB Internet Bank belépőoldalán ismételten felhívta figyelmet arra, hogy ügyfeleik bankkártya-azonosítójukat, felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat minden körülmények között tartsák titokban, ne adják meg senkinek. Ügyfeleinek jelszavát a CIB Bank alkalmazottai sem kér(het)ik el az ügyintézés során.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolcvanhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés