KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-12 10:49
15 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
Címkék: évforduló, turisztikai egyesület, tourinform, Gyenesdiás
Gyenesdiás - 15 éves lesz májusban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, az ország első TDM egyesülete. A megalakulás az akkori polgármester, Szalóky Jenő külföldről hozott tapasztalatának köszönhető. Az évfordulóra programokkal is készülnek az egyesület munkaszervezetének helyt adó Tourinform Iroda dolgozói.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület 2003 májusában alakult meg egy hosszas előkészítő munkát követően. Akkoriban nem voltak még belföldi minták az ilyen jellegű turizmus irányítási rendszerek működését illetően. Kovács Judit a kezdetektől a szervezet menedzsere és termékfejlesztője. Neki köszönhető, hogy a településen nem ütköznek a rendezvények: az időpontok koordinálása az egyik fő feladata. Az önkormányzat, a helyi vállalkozások, a turizmusban érdekelt szereplők összefogása, az egyesület sikere, folytonos működése nagy mértékben köszönhető az ő kitartásának és munkájának.

"Kezdetben sok-sok gyerekbetegséget kellett leküzdeni, de aztán az idők folyamán az országban többen követték példánkat és tényleg számtalan hasonló turisztikai szervezet jött létre azóta. Egyesületünk fő tevékenysége a turizmus területén a termékfejlesztésre illetve a marketing feladatokra terjed ki, de említhetünk itt fontos rendezvényeket illetve a rendezvények koordinálását." - nyilatkozta Kovács Judit, a Tourinform Iroda vezetője.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület munkaszervezetének a Tourinform Iroda ad helyet, hárman dolgoznak a hat évvel ezelőtt átadott épületben. Számos kiadvánnyal, programmal, ajánlatokkal, információkkal várják a vendégeket az idei szezonban is. A tizenöt éves évforduló előkészítése is zajlik már, pünkösdkor lesznek ezzel kapcsolatos rendezvények.

"Stabil száz fős tagsággal működünk, ami egy fontos visszaigazolás a munkánk kapcsán, hiszen hűséges partnereink együttműködnek velünk. Mellettük természetesen az önkormányzat a legfontosabb partner az egyesületi együttműködésben, a helyi turizmus kezelésében; de munkánkat mindenképpen segíti a térségi, a régiós és az országos TDM szövetség is." - mondta el a Tourinform Iroda vezetője.

Gyenesdiás sok program koordinálását köszönheti az egyesületnek. Fesztiválok, strandon zajló rendezvények fűződnek a nevükhöz. Fontos szerepet vállalnak a vendégek tájékoztatásában is. A település kiemelkedik a családbarát termékfejlesztés tekintetében, ennek szorgalmazása is Kovács Judit nevéhez kötődik. A szálláshelyek minősítési rendszere illetve a “Bala Tóni” kabalafigura életre keltése is az iroda érdeme. A civil szervezet a kezdetektől fogva szorosan együttműködik a Nyugat-Balatoni Turisztikai Irodával. A később megalakuló Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetek példaként tekintettek a gyenesi modellre. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázharminchét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Komolyzenei gálán a különdíjasok 2018-04-23 16:02
Keszthely - Helikon: több mint 450 arany-, ezüst- és bronzminősítés 2018-04-23 15:55
Keszthely - Helikoni kavalkád 2018-04-23 14:06
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés