KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-06 11:14
Javítják az utak burkolatát Keszthelyen
Címkék: útfelújítás, kátyú, útburkolat, VÜZ Kft.
Keszthely - Mintegy 70 millió forintot fordítanak az idei évben a meghibásodott útburkolatok javítására, cseréjére Keszthelyen. A napokban már megkezdődött a munka: a Városüzemeltető Egyszemélyes Kft. dolgozói járják az utcákat a gépekkel. Várhatóan napokon belül mindenhová eljutnak és nem lesz kátyú a városban.

A Zeppelin teret és a Pethő utcát összekötő szakaszon aszfaltoznak a VÜZ Kft. dolgozói. Itt korábban nem volt pormentesített út, ez mostantól lesz könnyebben járható. Az alapanyag Marcaliból érkezik, az ottani keverőüzem szállítási kapacitásától is függ a munka gyorsasága. A parkolóhelyek aszfaltozása itt egyelőre nincs tervben, csak az egyirányú Pethő utca irányába vezető szakasz lesz jobb minőségű.

"Most itt, ahogy lehet látni, ami már régóta igény volt, hogy itt ezt a kis összekötő utat a Zeppelin tér és a Pethő utcából összekössük, legyen egy aszfaltos rész. Ezt most a VÜZ saját erejéből és a parkolási részleg terhére megoldjuk és innentől folytatjuk tovább a belvárosban a kátyúknak a javítását." - mondta el Megyesi Jenő, a VÜZ Kft. út-belvíz ágazat részlegvezetője.

Több helyen is terveznek útburkolatcserét a szakemberek. Olyan helyeken számíthatunk erre, ahol a romlás mértéke ezt indokolja. Ilyen például a Szent Miklós utca keleti, körülbelül kettőszáz méteres szakasza a körforgalom és a Bercsényi utca között. A kátyúzást elkezdték már a Lovassy, a Kazinczy és a kisebb forgalmú Balassi Bálint utcákban is.

A városban járva ugyan találni még gépkocsigyilkos kátyúkat, de a folyamatosan zajló munkáknak köszönhetően egyre kevesebbet. Sokan tévesen gondolják azt, hogy az útburkolatot a hideg és a kemény tél rongálja. A legnagyobb ellenség az aszfaltfelület repedezése és az eső.

"Az aszfaltnak a minősége olyan, hogy sok helyen meg van repedezve. A repedéseknél a víz befolyik, ezáltal feláztatja a teherhordó részt - aminek az kéne, hogy legyen - és ezért van az, hogy nagyon sok helyen megsüllyed, reped. A legnagyobb gond talán, ami itt elmondható még, hogy sokszor a szolgáltatók nem megfelelő minőségben állítják helyre a dolgokat és ezért nagyon sok helyen megsüllyed az út, főleg amit visszaállítanak." - magyarázta a részlegvezető.

Keszthely hatvannyolc kilométer közúttal rendelkezik. Hamarosan kezdődik a Magyar és a Goldmark Károly utcák, valamint Helikon Strand melletti Entz Géza sétány teljes felújítása is. Minderre negyvenötmillió forint áll rendelkezésre, míg a kátyúzásra körülbelül 25 millió forintot szán a város vezetése. A munkák során hatszáz és ezer tonna közötti aszfaltmennyiséget használnak fel. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhetvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Komolyzenei gálán a különdíjasok 2018-04-23 16:02
Keszthely - Helikon: több mint 450 arany-, ezüst- és bronzminősítés 2018-04-23 15:55
Keszthely - Helikoni kavalkád 2018-04-23 14:06
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés