KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-03 15:25
Manninger: fontos a sportolási lehetőség biztosítása
Címkék: sport, fejlesztés, tornacsarnok, labdarúgás, atlétika
Keszthely - Több meglévő sportlétesítmény fejlesztésével javítja a szabadidős és tömegsportot a város. A létesítmények szemléjén a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy fontos cél, hogy Keszthelyen minél több lehetőség legyen a fiataloknak a sportolásra. A kézilabdázók és az atléták mellett a labdarúgók élvezhetik főleg az utóbbi időben történt fejlesztéseket.

Régóta várt és fontos sportfejlesztés volt a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokának felújítása. Manninger Jenő elmondta, hogy a város és a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából a küzdőtér burkolatát és a világítást is kicserélték, a nézőteret pedig felújították, a fűtésről pedig már napelemes rendszer gondoskodik.

„A képviselőtestülettel együtt szoktunk gondolkodni és régóta foglalkozom képviselőként is és annak idején megyei elnökként is, hogy Keszthelyen minél több lehetőség legyen a  fiataloknak a sportolásra – így épült annak idején az uszoda itt a szomszédba, így épült meg a Vajdához tartozó Mozgás Háza, amivel így a Vajdának mégis van egy tornaterme. És természetesen minden más lehetőséget is meg kell ragadni. Egy új tornaterem az egymilliárd forintba kerülne, lehet, hogy majd egyszer az is lesz, nem tettünk le róla, de nagyon fontos, hogy a meglévő létesítményeket használhatóvá és korszerűvé tegyük” - fejtette ki Manninger Jenő a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. 

Ennek szellemében készültek ezek az öltözők a Lovassy utcai sportpályánál. A helyszínbejáráson elhangzott, hogy Nagy Bálint alpolgármester mérte fel a sportolók igényeit. Ez alapján döntöttek a konténeres öltözők és a vizesblokk megvalósításáról. A fejlesztéssel jelentősen javulnak a labdarúgók lehetőségei – hangzott el a helyszínen. A nagy múltú Balaton-parti pályánál is felújítás történt. A lelátón több mint 300 ülőhelyet újítottak meg, illetve a korábbi elöregedett padsorokat is rendbe tették.  Manninger Jenő televíziónknak elmondta, hogy a kiváló atlétikai életet is támogatják, ezért futófolyosó fog épülni az egyetemi pályánál, de más fejlesztés is közel van a megvalósításhoz - tette hozzá a politikus:  „Dolgozunk azon és tulajdonképpen már a pénzt is, a támogatást is megszereztük, hogy az egyetemi focipályát is felújítsák, csak még az egyetemmel folynak a tárgyalások. Ezek szerintem kis dolgok, de nagyon fontosak ahhoz, hogy minél többen sportolhassanak. És ami nagyon fontos, hogy a Helikon parkban is mindenképpen majd amikor a zöld város projekt is elkészül,a kkor lesz ott egy korszerű futópálya, körbe körülbelül 900 méter.”

A fenti fejlesztéseket jelentős összeggel, saját forrásból valósította meg az önkormányzat a szövetségek közreműködésével. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Komolyzenei gálán a különdíjasok 2018-04-23 16:02
Keszthely - Helikon: több mint 450 arany-, ezüst- és bronzminősítés 2018-04-23 15:55
Keszthely - Helikoni kavalkád 2018-04-23 14:06
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés