KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-16 14:27
Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK
Címkék: DK, program, Kovács Viktória
Keszthely - Minimálbéremelés, sávos járulékrendszer, nagy jövedelemnél magasabb adókulcs – ilyen pontokat tartalmaz a Demokratikus Koalíció gazdasági programja. Kovács Viktória, a párt jelöltje kedden ismertette a DK terveit. A politikus úgy fogalmazott, hogy főleg ebben a választókerületben ezek az intézkedések lennének a gazdasági felemelkedés zálogai.

Egy új, európai, modern jóléti államot szeretne létrehozni a Demokratikus Koalíció, ennek markáns része a munkáltatók és munkavállalók helyzetbe hozása – mondta el Kovács Viktória. A párt országgyűlési képviselőjelöltje kifejtette azokat az intézkedéseket, amivel ezt megvalósítanák:

„A minimálbért olyan szintre szeretnénk emelni, hogy a mindenkori létminimum szintjét elérje. ez azért fontos, hogy ne csak túlélni, hanem megélni is lehessen a fizetésből. A másik ilyen pontunk, hogy a hátrányos helyzetű térségbe szeretnénk a munkahelyek megadását segíteni egy sávos adókulccsal. ez a járulékokra, illetve a minimálbér emelés következtében egy adókedvezményre vonatkozna. A harmadik pont pedig az, hogy az egymillió forint feletti jövedelmeknél egy magasabb személyi jövedelemadót vezetnénk be. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy aki gazdag és megteheti, akkor annak nagyobb felelősséget kell vállalnia.”

Kovács Viktória hozzátette, hogy a közmunkaprogramot is meg kívánják erősíteni, illetve csökkenteni akarják a nők bérhátrányát. Ezeket az intézkedéseket különösen fontosnak tartja ebben a régióban a DK politikusa: „mert Zalában – főleg ebben a választókerületben – vannak hátrányos kistérségek, ahol nagyon fontosa a munkaerő helyben tartása. Ez a gazdasági felemelkedésünknek, visszaemelkedésünknek a záloga, hogy a fiatalok itt maradjanak, az idősebbek itt találják meg a számításukat, ezért fontos erről beszélni.”  

Kovács Viktória még kifejtette, hogy nagyon markáns női programja van a Demokratikus Koalíciónak. Szerinte ez nem véletlen, hiszen magas a női képviselőik száma. Hozzátette: a DK-nál komolyan gondolják a női kvótát, hiszen ő maga is ezt képviseli. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáztizenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés