KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-14 09:40
A Jobbik egészségprogramjáról tartottak sajtótájékoztatót
Címkék: Jobbik, egészségügy, jelölt
Keszthely - Újabb témában tartott sajtótájékoztatót a Jobbik Zala 2.számú választókerületének képviselőjelöltje. Ezúttal az egészségügy volt terítéke, melynek kapcsán Weller-Jakus Tamás elmondta,hogy a Jobbik továbbra is egy szolidaritás elvű,egységes,nemzeti kockázatközösségen alapuló kötelező társadalombiztosítási rendszerben gondolkodik.

"Az összes egészségügyi dolgozóra gondolunk, a védőnőktől a mentősökig bezárólag." - Így kezdte Weller –Jakus Tamás a Jobbik képviselőjelöltje azt a sajtótájékoztatót, melyen az egészségügyre vonatkozó elképzeléseik legfontosabb pontjait foglalta össze. A következőket emelte ki: "A Jobbik programjában a legfontosabb, főbb pont az, hogy a jelenlegi, az egészségügyben megmutatkozó forráshiányt szeretnénk legelső sorban pótolni. Ez mindösszesen 250-300 milliárd forintra teendő, hogyha összehasonlítjuk a környező országok egészségügyre fordított összegeit. Ez azért is fontos,mert ezzel tudnánk megszüntetni az egészségügyben fennálló legnagyobb problémát, az ún. szakember hiányt. Ez jellemző a mi választókerületünkre is, amellett,hogy országos probléma. A programon belül pedig szeretnénk rendezni minden egészségügyi dolgozónak a bérét, itt gondolok a védőnőktől a mentősökig, mindegyik területen nagyon alacsonyak a bérek."

Az országgyűlési képviselőjelölt kiemelte továbbá, hogy a bérrendezéssel megállítható lenn az elvándorlás. Elmondta ,hogy az egészségügyi dolgozók itthon tartása érdekében a Jobbik tárgyalást kezdeményezne az Unió tagállamaival,mint befogadó országokkal, hogy támogassák az orvosok, nővérek képzését, hiánypótlását.

A képviselőjelölt hangsúlyozta:"Emellett az egészségügyi programunkban egy úgynevezett nulla, zéró toleranciát szeretnénk hirdetni a rák ellen. Ennek összesen három pillére van. Az egyik pillére az, hogy egy országos,mindenkire kiterjedő szűrőprogramot szeretnénk bevezetni,szeretnénk rákszűrő centrumokat kialakítani illetve ezekben a centrumokban a terápiás kezeléseket szeretnénk, teljesen ún. alanyi jogon ingyenessé tenni minden beteg számára."

A Jobbik célja továbbá, a fiatalok egészségügyi prevenciójának erősítése-mondta Weller -Jakus Tamás . A program kapcsán hangsúlyozva, hogy a mentőknél megszüntetnék a régiósítást és visszaállítanák a szervezeti rendszert valamint a kórházak élére szakembereket neveznének ki.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázötvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés