KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-13 14:50
Kórusok hangversenye a tavaszvárás jegyében
Címkék: kórustalálkozó, Balaton Színház, Helikon Kórus, hangverseny
Keszthely - A tavaszvárás jegyében rendezték meg a keszthelyi kórusok hangversenyét. A Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja több mint két évtizede szervezi a programot, hogy népdalokkal, egyházi énekekkel és könnyűzenei dallamokkal megörvendeztesse a közönséget.

A Balaton Kamarakórus ByeAlex feldolgozása aratta a legnagyobb sikert a hétfő délutáni kórustalálkozón. A tavaly újjászerveződött énekkar főként könnyűzenei slágerekkel örvendezteti meg a hallgatóságot. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a fellépéseik alkalmával szeretnének minél szélesebb közönséghez eljutni.

„Szerettük volna kicsit a fiatalokat is megszólítani ezzel a dallal, hiszen a legtöbb kórus viszonylag komoly műveket ad elő. Úgy gondoltuk, hogy ez minden korosztálynak szól. Mindenképpen szerettünk volna valami olyat énekelni, amit mindenki megért.” - mondta a Balaton Kamarakórus tagja, Molnár Attila.

A könnyűzene mellett népdalok és egyházi énekek is felcsendültek a Balaton Színház nagytermében. A 22. hangversenyen 5 énekkar lépett fel, hogy műsorával megörvendeztesse a közönséget. A Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusa először kapott meghívást a rendezvényre, a felkérésnek pedig nagy örömmel tettek eleget.

„Rengeteg elsős van a kórusban, körülbelül negyven, második-, harmadikos gyerekek is nagyon sokan vannak, fölsősök kevesebben, ők már egész könnyen, meg a középiskolások és a felnőtt kollégáim is szerintem nagyon jól megoldották és jól érezték magukat. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki úgy megy haza, hogy egy nagyon jó élménnyel távozik.” - tájékoztatott a kórus karnagya, Gyulassyné Nagy Henriett.

A programot a Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja szervezte meg azzal a céllal, hogy a város kórusai bemutathassák egymásnak és a közönségnek az elmúlt év munkáját. A fellépő kórusok sorát a tavaly harmincadik születésnapját ünneplő Helikon Kórus zárta. Kendeh Gusztávné kiemelte, rendkívül nagy öröm, hogy a felnőttek mellett egyre több gyerek énekel az énekkarokban.

„A karnagy mindig boldog ilyenkor. Egyrészt mert a saját kórusa szerepelhetett, és lehetett énekelni, szép műveket lehetett énekelni. Másrészt pedig a többi karnagynak az öröme is benne van az emberben, és végre a sok-sok gyerek, akiket láthattunk a Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusában 70 vagy 72 gyerek énekelt, ami óriási öröm.” - tette hozzá a Helikon Kórus vezetője.

A találkozót idén is a kórusok közös éneklése zárta. A közelgő nemzeti ünnep jegyében Kossuth-nóták csendültek fel az összkarnak köszönhetően.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázötvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés