KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-09 08:28
A Jobbik nőpolitikájáról tartottak tájékoztatót
Címkék: sajtótájékoztató, Jobbik, Nők, egyenjogúság, munka
Keszthely - „A cél ,hogy Magyarországon ne kelljen a nőknek választaniuk a család és a karrier között,mert ezek összeegyeztethetőségét az állam igenis segíthet.”- mondta sajtótájékoztatóján Dr.Weller-Jakus Tamás. A Jobbik Magyarországért Mozgalom nőpolitikai programja kapcsán tartott tájékoztatón hangsúlyozta ,hogy kiemelt szerepet kapott programjukban az anya-és családbarát szemlélet meghonosítása.

Weller-Jakus Tamás Keszthelyen tartott  sajtótájékoztatójában kiemelte,hogy a jelenlegi kormány is sok intézkedést tett a családok és a nők érdekében,de a Jobbik  országos  programjában szereplő nőpolitika, a konkrétumokat fogalmazza meg. Így többek között a munkavállalást is.

"Tudjuk,hogy a hölgyek azok a kik a családi életből a legnagyobb falatot, s talán a legnehezebb feladatokat vállalják. Így a gyermek vállalás, a gyermek születés,majd azt követően ugye a munka világába való visszailleszkedés. Ez nagyon sok esetben a gyermekvállalás során nem sikerül,s ezért mi nagyon szeretnénk azt,hogy mindenkinek, aki gyermeket vállal,a munka világába való visszailleszkedés,visszajutás könnyebbé válna.Minden hölgy számára. Ezért szeretnénk azt, hogy ha Magyarországon  a jelenleg nagyon ritka részmunkaidős foglalkozások ill. a távmunka egy kicsikét népszerűbbé válna. Ezt mi jogszabályi környezet módosításával szeretnénk a munkavállalók számára elérhetőbbé tenni."- mondta a képviselőjelölt.

A Weller-Jakus nőpolitikájuk kapcsán azt is elmondta,hogy fontosnak tartják,hogy a láthatatlan munka elismerését,megbecsülését.A témáről a következőképp nyilatkozott.

"Például az idős ápolásra gondoltunk. Jelen pillanatban az ápolás, otthoni ápolás nincsen megbecsülve ,a díja az nagyon alacsony,illetve van olyan eset amikor még a nyugdíj jogviszonyban sem számítják bele. Ezért szeretnénk,hogy ha a  - szintén jogszabályi környezet változásával -hogy aki ilyen tevékenységet végez,pl.otthon ápolja  a szüleit,akkor ez neki a nyugdíj jogviszonyába ill.ha pedig nem is, akkor a mostani ápolási díjnak a mértékének emelését szeretnénk elérni."

A Jobbik jelöltje kiemelte továbbá,hogy a párkapcsolati és családon belüli erőszak illetve a szexuális bűnelkövetések esetében szükséges az áldozattámogató szemlélet kialakítása,erősítése,mind a jogalkalmazási,mind a szociális rendszerben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhúszonnégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés