KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-08 15:59
Bepillantás Indonéziába
Címkék: Indonézia, Bali, Világjáró klub, utazás, A sárga ruhás lány
Keszthely - Nem csak képeken csodálhatták, hanem meg is tapinthatták Indonéziát a Világjáró klub hétfői előadásának résztvevői. Harmincz Rita három éve él Balin, és a szigetvilág történetéről, kultúrájáról és a mindennapi életről is mesélt az érdeklődőknek.

Bali sokak bakancslistáján szerepek álomúticélként, hiszen az egész éven át tartó meleg és a gyönyörű természeti környezet mindenkit lenyűgöz. Azok azonban, akik egyelőre csak álmodoznak Indonézia legnépszerűbb szigetéről, a Világjáró klubnak köszönhetően most ízelítőt kaphattak a balinéz mindennapokról.

Harmincz Rita közel négy éve számolta fel magyarországi életét, és elindult világot járni. Négy hónap után kötött ki Balin, és azonnal beleszeretett az indonéz szigetvilágba, így ma az év nagy részét itt tölti. Elmondása szerint leginkább a hindu kultúra késztette maradásra.

„Ez egy nagyon különleges világ. Tehát nem szimplán egy vallás, hanem egy életforma, tehát tulajdonképpen a szokásaikkal együtt keveredett a vallás, meg a kultúra többi eleme. Ezt keverik még az animizmussal. Tehát ez egy nagyon különleges világ, és azt hiszem, hogy ez az egyik dolog, ami megtetszett.” - tájékoztatott a világutazó, blogger.

A hétfő esti előadáson az érdeklődők nem csak hallhattak Baliról, hanem megtapinthatták és meg is szagolhatták Indonéziát. Harmincz Rita füstölővel, parfümbalzsammal és egy különleges viselettel is készült, hogy igazi balinéz világot varázsoljon a Simándy terembe. A program résztvevői a szigetvilág lakóiról is hallhattak érdekességeket.

„Nagyon sokszor köszönnek, hogy helló mister, akkor is, hogyha lány vagyok, csak azért, mert szeretnének valamennyire kapcsolódni. Sokszor fotózkodni akarnak, tehát olyan helyeken, ahol tényleg kevés fehér ember jár, ott nagy érdeklődéssel fogadják az idegent.” - mondta Harmincz Rita.      

A gyönyörű képek, a ragyogó napsütés és a káprázatos természet sokak arcára csalt mosolyt a szürke téli hétköznapokban. A Világjáró klub következő előadásán Üzbegisztánba utazhatnak az érdeklődők március 19-én.  

Regman Karola - Keszthelyi TV             

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázkilencvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés