KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-05 18:36
A diákok egészségvédelméért
Címkék: egészségnap, Vajda János Gimnázium, Semmelweis Egészségverseny
Keszthely - A cukor-, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére hívták fel a figyelmet a Vajda János Gimnázium egészségnapján. Az első alkalommal megszervezett program egyben a Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulója is volt, amelyen a Hemoglobin csapat képviselte az iskolát. Az egész napos rendezvényen a versenyző csapat tagjai játékos formában hívták fel diáktársaik figyelmét a prevenció fontosságára.

A Semmelweis Egészségverseny harmadik fordulójának egyik feladata egy egészségnap megszervezése.  A versenyző csapat tagjai az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaival közösen várták a diákokat, akik méréseken is részt vehettek, és számos információval is gazdagodhattak. Mórocz Máté azt mondja, a jövőben szeretne többet tenni az egészségéért.

„Rájött az ember arra, hogy mit kellene csinálnia, meg hogyan kellene változtatni az életén. Igazából a táplálkozás, ami még szerintem nagyon fontos, ugye a mozgás, hogy rendszeresen mozogjunk. Meg a táplálkozásra kell odafigyelni, hogy minél egészségesebben táplálkozzunk. Ezek a legfontosabbak szerintem.” - mondta a Vajda János Gimnázium diákja.

A csapat egy kisfilmet is készített, ezt is része az egészségvédelmi kampánynak. A vajdások idén először vesznek részt a Semmelweis Egészségversenyen. Az iskolából négy csapat indult, viszont csak a Hemoglobinok jutottak be a harmadik fordulóba. A vetélkedő célja a fiatalok egészségvédelme. A harmadik forduló feladata egy egészségnap megszervezése volt, ahol a csapattagok különféle kérdőívek segítségével igyekeztek felvilágosítani diáktársaikat az egészségvédelem fontosságáról.    

„Biosz sávosok vagyunk, tehát heti öt órában tanulunk bioszt. Többen is szeretnénk továbbtanulni orvosi pályán, illetve pszichológusnak. Jónak tartottuk ezt az ötletet, hogy tényleg beneveznénk ebbe a versenybe, és végül is szélesebb információt kapnánk így az egészségesebb életmódról. Mi is végül is ezét szeretnénk továbbtanulni ilyen pályán, hogy segítsünk az embereken ilyen szempontból.” - tájékoztatott az egyik csapattag, Horváth Dominik.

Az egészségnap nagy érdeklődésre tartott számot a diákok körében. Szünetben sokan érkeztek a csapat standjához, hogy rejtvényeket oldjanak meg, egészséges ételeket kóstoljanak vagy csak információkat szerezzenek. A csapatok több témából választhattak, a kampány célja azonban minden esetben a prevenció volt.

„Különböző témák voltak megadva, a fiúk a cukorbetegséget, illetve a kardiovaszkuláris betegségeket választották. ennek kapcsán mindenféle prevenciós dolgokra szeretnénk felhívni a figyelmét a diákoknak.” - emelte ki a felkészítő tanár, Bertáné Kövesdi Gabriella.

Az egészségnapot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az iskolában. A jövőben is szeretnének hasonló programokat tartani, hogy minél több diák figyelmét hívják fel az egészséges életmód fontosságára.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhatvannyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés