KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-05 16:57
Marokkótól Hévízig
Címkék: utazás kiállítás, Hévíz, turizmus, Keszthely, Balaton
Budapest - Több mint 25 ezer négyzetméteren, 280 kiállító és 23 ország bemutatkozásával rendezték meg az Utazás 2018 kiállítást. Hazánk és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléje március 1-től 4-ig tartott. A kiállítás hazai díszvendége ezúttal Hévíz volt, de Keszthely és a nyugat-Balaton térsége is bemutatkozott a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
Marokkótól Hévízig

Kiterjedt pavilonnal, számos helyi szálloda és turisztikai szolgáltató hirdette Hévízt.  Az Utazás 2018 kiállítás belföldi díszvendége rekordévet zárt 2017-ben; 1,1 millió vendégéjszakájával számos megyét megelőzve a magyarországi turizmus 4 százalékát jelenti a zalai fürdőváros.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy nem csak a számok területén tudjuk azt mutatni, hogy Hévíz zászlóshajója a mai magyar turizmusnak és már nem csak a gyógyturizmusnak, hanem általánosságba véve a turizmusnak. Itt ezt meg is tudják tapasztalni az emberek, éppen ezért a standokon különböző lehetőségekkel, nyereményjátékokkal, ajándékokkal, sorsolásokkal…és persze információt kaphatnak a városban folyó fejlesztésekről és akciókról” - nyilatkozta a helyszínen Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere. 

Az ünnepélyes megnyitón Ganczer Gábor, a kiállítást szervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója kiemelte:  a kiállítás célja a folyamatos megújulás követve a szakma átalakulását és reagálását a külső változásokra. Ezt a díszvendég. Hévíz példáján keresztül érzékeltette:

„Mindenki tudja, hogy mekkora kihívást jelentett Hévíz turizmusának a világválság és vele a hagyományos orosz vendégkör megritkulása. A város azonban nem várta ölbe tett kézzel a bajok megoldódását; összefogott a civil és vállalkozói szférával, megkereste a régiós partnereket és az előremenekülést választotta. Még jobb minőséget teremteni, folyamatosan fejleszteni, új országok felé nyitni.”

A magyar turizmus emblematikus eseményének titulálta a kiállítást Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke. A szakember kifejtette, hogy tavaly ősszel fogadta el a kormány a magyar turizmus következő 10-12 évét meghatározó stratégiát, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-at. A dokumentum konkrét célokat tűz ki.

„A cél az, hogy a magyar turizmus nagyjából  8-10-12 év múlva a mai 370 ezer helyett körülbelül 460 ezer munkavállalót foglalkoztasson, a GDP-n belül a turizmus kontribúciója a jelenlegi 10 százalékról nagyjából 16 százalékra emelkedjen és a turizmus biztos megélhetést, vonzó karriert jelentsen a fiatal generációk, az eljövendő generációk számára is.”

A kiállítók sorában a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda lassan 15 éve rendszeresen bemutatkozik. Elsősorban a térség családi, kerékpáros és múzeumi kínálatát mutatták be az érdeklődőknek. Keszthely mellett Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök is képviseltette magát. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője elmondta, az utazás kiállításoknak még ma is nagy szerepe van.

„A döntésbefolyásoló képessége a vásároknak még ma is nagy. Igaz, hogy a tényleges akciók, foglalások, vagy érdeklődések ma már interneten zajlanak, nem a vásárokon. de abban van még szerepük a vásároknak mind a mai napig, hogy felkeltsék a turisták érdeklődését” - nyilatkozta Tar László. 

A kiállítás külföldi díszvendége Marokkó volt, így Hévíz mellett ennek az országnak a pavilonja kapta a kiemelt figyelmet. A rendezvényen 23 ország, 280 kiállítója mutatkozott be a négy nap során. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázötvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés