KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-26 14:20
Megjött a hó, előkerültek a szánkók
Címkék: szánkózás, hideg, , tél
Keszthely - Szánkózók lepték el a Nagymezőt a hétvégén. A verőfényes napsütésben családok és baráti társaságok is csúszkáltak a Keszthelyi-hegység dombjain, ki szánkóval, ki pedig hócsúszkával. A jó levegőt és a siklást kicsik és nagyok egyaránt élvezték.

Lelkesen csúszkáltak gyerekek és felnőttek egyaránt a Nagymezőn hétvégén. Az idei időjárás először biztosított lehetőséget a szánkózásra, és ezt sokan ki is használták. A téli időszak egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége a szánkózás, amelynek az eszközigénye is elenyésző, mindössze egy szánkóra, meleg ruhára és hóra van szükség hozzá. A nagyobb gyerekek már szülők nélkül is nagyon profin csúszkáltak.        

„A szánkózás nekem már gyerekkorom óta nagyon megy, és szeretem. Apától tanultam meg, és szeretek, most, hogy itt vannak velem a barátaim, szeretek velük lenni. Mindig így hátra kell húzni magunkat, és úgy gyorsabban tudunk siklani.” - mondta Ziegler Ádám, aki a barátaival szánkózott.

A kisebb gyerekek szülői segítséggel szánkóztak, a bátrabbak pedig a nagyobb pályát is megcélozták. A fa vagy vastalpú szánkók mellett műanyag és kormányos szánkókkal és hócsúszkákkal is siklottak a pályákon. A havat már mindenki nagyon várta, hiszen a szánkózás nagyon jó délutáni program a baráti társaságoknak és a családoknak is.

„Nagyon szép időjárás van, meg nap. Mi is jöttünk szánkózni, mert egész nap itt vagyunk kint és nagyon élvezzük az időjárást. Szerintem nagyon-nagyon szép napunk van, úgyhogy köszönjük az egészet.” - emelte ki Jenkovszky András, aki a családjával csúszkált.

A téli hidegre még a héten is számítani kell, így a leesett hó biztosan nem fog elolvadni. Így a hétvégéig még biztosan lesz lehetőség szánkózni a Keszthelyi-hegység dombjain. „Az idei tél nem sok lehetőséget biztosított a szánkózás szerelmeseinek. Február utolsó hétvégéjén azonban verőfényes napsütésben élvezhették a szánkózást kicsik és nagyok egyaránt.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolcvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés